ODNOSI DVE ZEMLJE DOBRI I PRIJATELJSKI: Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala sa premijerom Sijera Leone!
Foto: Foto: instagram/printscreen/anabrnabic

SVETSKI SAMIT VLADA U DUBAIJU

ODNOSI DVE ZEMLJE DOBRI I PRIJATELJSKI: Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala sa premijerom Sijera Leone!

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je danas da se u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubaiju sastala sa premijerom Sijera Leone Dejvidom Sengehom, prenosi Beta.

- Saglasni smo da su bilateralni odnosi naše dve zemlje dobri i prijateljski, ali i da postoji dosta mesta za unapređenje, naročito na ekonomskom planu, na čemu ćemo raditi u budućnosti - napisala je premijerka na Instagramu.

Brnabić je u objavi uz fotografiju sa sastanka napisala da je sa kolegom razmenila iskustva u oblasti veštačke inteligencije, digitalizacije i u inovacijama i omogućavanju povoljne klime za preduzetničke poduhvate mladih.

Premijerka je ranije danas u Dubaiju prisustvovala potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, u oblasti razvoja i primene veštačke inteligencije. Memorandum su potpisali ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i direktor Instituta za istraživanje i razvoj veštačke inteligencije Srbije Dubravko Ćulibrk i generalni sekretar Saveta za istraživanje naprednih tehnologija UAE Fajsal Al Banai.

Šesto izdanje Foruma vladinih usluga u UAE u kome učestvuje delegacija Srbije okupilo je globalno poznate lidere iz javnog i privatnog sektora, kako bi raspravljali o budućnosti državnih usluga, istražujući teme povećanja očekivanja građana, novih tehnologija i inovacija koje oblikuju vladine usluge.

Samit, koji je juče otvoren, okupio je više od 85 međunarodnih i regionalnih organizacija, 120 delegacija vlada, u okviru 15 foruma i više od 120 interaktivnih radionica i sesija sa više od 200 govornika.

Kurir.rs/Beta/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

05:29

BRNABIĆ UŽIVO NA KURIR TV: Sramno je da imate domaću opoziciju koja osporava suverenitet svoje zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja