USKORO NASTAVAK KONSTITUTIVNE SEDNICE SRPSKOG PARLAMENTA Ovo su poznati sportisti i umetnici koji imaju poslanički mandat
Foto: Petar Aleksić

250 POSLANIKA SEŠĆE U SKUPŠTINSKE KLUPE

USKORO NASTAVAK KONSTITUTIVNE SEDNICE SRPSKOG PARLAMENTA Ovo su poznati sportisti i umetnici koji imaju poslanički mandat

Politika -

Pitanje je dana kada će biti zakazan nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije kako bi bio izabran predsednik parlamenta koji će i raspisati beogradske izbore.

Skupština Srbije ima 250 poslanika, a među onima kojima je potvrđen mandat narodnog poslanika na sednici održanoj 6. februara su i poznati srpski sportisti, ali i umetniuci. Evo o kome je reč.

U skupštinskim klupama našli su se i proslavljeni košarkaši Dejan Tomašević i Željko Rebrača. Obojica su sa liste SNS.

Željko Rebrača
foto: Starsport©

Tomašević se priključio Srpskoj naprednoj stranci u maju prošle godine, a Rebrača u oktobru 2023. godine.

Dejan Tomašević
foto: Dragana Udovičić

U redovima naprednjaka su i dve operske pevačice Jadranka Jovanović i Ljubica Vraneš, kao i violinista Jovan Kolundžija i glumac Lepomir Ivković.

Ljubica Vraneš
foto: privatna arhiva

Jadranka Jovanović je postala poslanica prvi put 2016. godine, dok je Vraneševa u februaru prvi put sela u skupštinsku klupu.

Jadranka Jovanović
foto: Nemanja Nikolić

Jovanu Kolundžiji ovo je treći saziv, jer je bio poslanik do sada dva puta, i to u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine, i 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

Jovan Kolundžija
foto: Fonet

Lepomir Ivković je bio poslanik i u prošlom sazivu, od 2022. do 2023. godine.

Lepomir Ivković
foto: Vlada Sporčić

Ivković je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića. Stalni je član Narodnog pozorišta od 1. septembra 1985. godine. Pored uloga u pozorištu ostvario je zapažene epizodne uloge i u televizijskim serijama.

Kurir.rs/M.K.

Bonus video:

00:53

ORLIĆ UŽIVO ZA KURIR O ODLAGANJU SEDNICE SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA: Ako lista MI ne da podršku većini pokazaće se kao NEODGOVORNI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track