PETAR PETKOVIĆ: Kurti patološki opsednut Vučićem! Strah malog separatiste od uspeha Srbije
Foto: Nemanja Nikolić

PETAR PETKOVIĆ: Kurti patološki opsednut Vučićem! Strah malog separatiste od uspeha Srbije

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je opsednutost premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem patološka, a iza nje se, kako navodi, krije strah jednog malog separatiste od uspešne Srbije i njenog predsednika koji svakodnevno dokazuje kako se mudrom politikom, odgovornošću i vrednim radom mogu preokrenuti tokovi istorije.

"Albanski separatisti nisu mogli da dobiju težeg i izazovnijeg protivnika, jer Vučićeva životna i politička misija jeste uspešna Srbija – a to je košmar i za albanske separatiste i za sve druge balkanske političke lovce u mutnom. Kurti će do kraja karijere biti samo bauk koji je iskočio ispod Demaćijevog kaputa, ništa više od pakosnog kavgadžije, i razumljivo je što kao neko ko je svestan da nikada neće biti dorastao svojim ambicijama neprestano sa zavišću upire pogled ka Beogradu i predsedniku Vučiću", poručio je Petković povodom izjave Kurtija da je "Srbija ljuta i agresivna".

Dodaje da je strah od uspešne Srbije glavni lajtmotiv Kurtijeve politike, što on otvoreno i priznaje.

"Ipak, stalno nastojanje Aljbina Kurtija da u Beogradu traži povode i izgovore za militarizaciju Kosova i Metohije i sistematsko ugrožavanje bezbednosti i prava srpskog naroda, jeste besmisleno i cinično, jer svima je jasno da su Kurtijev režim i njegova ideologija mržnje jedina i glavna pretnja stabilnosti regiona. U Kurtijeve bajke o, kako kaže, ljutoj i agresivnoj Srbiji ne veruju ni sponzori prištinskih separatista, jer Srbija je i političkim i ekonomskim rezultatima pokazala da je uspešna država i osovina napretka čitavog regiona", naglašava direktor Kancelarije za KiM.

Ističe da ono što Kurti i njegovi ideološki istomišljenici rade srpskom narodu na Kosmetu proističe iz, kako navodi, najogoljenijeg šovinizma i ničim izazvane mržnje, na koju Beograd nikada nije odgovarao mržnjom i pretnjama, već isključivo na uzdržan i odgovoran način, uporno gaseći požare koje Kurti nastoji da raspali.

"Svakodnevni napadi na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji nisu reakcija, jer se u centralnoj Srbiji prema Albancima ili pripadnicima bilo koje druge nacionalne grupe ne postupa na taj način, tako da Kurtiju oružje i tzv. Kosovske bezbednosne snage nisu potrebni da bi se branio od pretnji iz Beograda, već da bi u delo sproveo svoj plan etničkog čišćenja južne srpske pokrajine", naglašava Petković.

Kako zaključuje, prepreka prosperitetu je Kurti.

"Danas živimo u vremenu kada narodi našeg regiona teže saradnji i žele prosperitet i predvidljivu budućnost, a jedina prepreka izgradnji takvog regiona jeste upravo Kurti i njegov maligni politički uticaj", poručio je Petković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track