MUK U NEMANJINOJ 11 ZBOG PITANJA KURIRA: Koji ministri ostaju u vladi
Foto: Beta Milan Ilic, Ministarstvo Odbrane Srbije, Nenad Kostić, Beta Milos Miskov, Shutterstock

ANKETA

MUK U NEMANJINOJ 11 ZBOG PITANJA KURIRA: Koji ministri ostaju u vladi

Politika -

Samo četvorica članova kabineta dosadašnje premijerke odvažila se da kažu našim novinarima kakva su im očekivanja

Ministrima kao da je maca pojela jezik čim se pokrenulo pitanje o njihovom opstanku u Nemanjinoj 11. Tako je bilo i juče, kada je na pitanje Kurira da se izjasne očekuju li da budu deo i nove vlade maltene nastao muk. Samo četvorica ministara su se odvažila da odgovori našim novinarima.

Ministar odbrane Miloš Vučević, koji je i lider naprednjaka, poručuje da niko nema zagarantovan mandat bar, kako kaže, što se tiče SNS.

- O tome ćemo razgovarati - kazao je Vučević za Kurir.

Miloš Vučević
foto: www.mod.gov.rs

Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević kaže da će sastav buduće vlade predložiti mandatar, te da je ubeđen da će to biti tim koji će raditi u najboljem interesu Srbije i njenih građana.

- Nije na meni da razmišljam o budućim funkcijama, već da odgovorno i posvećeno obavljam posao za koji sam preuzeo odgovornost - kazao je on.

Ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov otvoreno poručuje da očekuje pozitivno razrešenje na taj način da će, kako kaže, nastaviti da raditi isti posao i u novoj vladi.

- Takvo uverenje zasnivam kako na konsultacijama koje su do sada bile, tako i na osnovu pozitivnih rezultata koje smo u ministarstvu sa mnom na čelu ostvarili - kazao je Žigmanov.

Tomislav Žigmanov
foto: Printscreen/RTV

Ministar bez portfelja Novica Tončev takođe smatra da ga rezultati na izborima kvalifikuju za rad u vladi.

- Region za koji sam bio zadužen unutar partije osvojio je 10 odsto, a opština Surdulica 50 odsto. Takođe, kvalifikuje me i sve urađeno i postignuto u prethodnom mandatu, ali konačnu odluku donosi lider partije u skladu s potrebama i prioritetima vlade. Ukoliko budem bio ministar u narednom sazivu vlade, očekujem da ću biti zadužen za oblasti u kojima imam iskustva i stručnost kao uspešan i dokazan privrednik. Jedino ako me ne bude diskvalifikovalo to što sam s juga, a ne iz Beograda ili Vojvodine - kaže Tončev.

Bonus video:

02:00

EVO KO SU MOGUĆI MANDATAR I MINISTRI U BUDUĆOJ VLADI SRBIJE! Analitičari: Za najvišu funkciju pominju se ČETIRI moguća kandidata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track