BRNABIĆEVA U SKUPŠTINI: U vaše vreme srećan je bio onaj ko je imao posao, a za to je primao 333 evra!
Foto: Nemanja Nikolić

konstitutivna sednica skupštine

BRNABIĆEVA U SKUPŠTINI: U vaše vreme srećan je bio onaj ko je imao posao, a za to je primao 333 evra!

Politika -

Ana Brnabić, kandidatkinja za predsednicu Narodne skupštine, odgovorila je danas na optužbe opozicije koja ju je upitala da li zna u šta je pretvorila Srbiju.

Ona je zatim odgovorila, pokazujući grafikone, koji ilustruju činjenično stanje plata, penzija i minimalnih zarada u vreme vlasti bivšeg režima, koji je danas okupljen u koaliciju Srbija protiv nasilja.

- U šta sam pretvorila Srbiju? Evo, na primer, rast zaposlenosti, znam da vas ne zanima, ali ne bi bilo loše da pogledate. U ovo je pretvorena Srbije u vreme ne mog mandata, već našeg mandata, koji je započeo Aleksandar Vučić kao premijer. Pogledajte, u vaše vreme bilo je 1.800.000 zaposlenih, a danas ima više od 2.365.000 zaposlenih ljudi u Srbiji! Minimalna zarada u vaše vreme bila je 172 evra, i to u vaše vreme nezaposlenosti od čak 26%, dakle, bio je srećan i presrećan svako ko je imao posao... Danas, u naše vreme, minimalna zarada iznosi 402 evra. A s obzirom na to da su nam građani dali poverenje za još četiri godine, biće 650 evra 2027. godine - rekla je Brnabićeva.

Ona je zatim podsetila građane i poslanike o iznosu prosečne plate nekada i sada, ali poslanici opozicije nisu želeli da je slušaju, iako je Brnabićeva pričala o onome što je za građane najbitnije.

- Hoćete da pričamo o prosečnoj plati? Znam da vas ne zanima, ali radi se o porodicama, deci... Ovde se radi o onome što možete da im priuštite od vašeg rada. Dakle, prosečna plata onih srećnika koji su imali posao u vaše vreme bila je 333 evra. Danas, u vreme diktature, kada smo sve uništili, visina prosečne plate je, i to pre povećanja, 812 evra - rekla je Brnabićeva.

Ona je potom poručila Milošu Jovanoviću da se niko ne plaši njegovih pretnji, te da ispunjava sve uslove da i zvanično uđe u Đilasovu koaliciju Srbija protiv nasilja. „Da vam kažem samo jedno, gospodine Jovanoviću. U potpunosti se kvalifikujete za članstvo u Đilasovoj koaliciji, zato što ste završili govor pretnjom koja je glasila - kunem vam se, pobeći nećete. A mi nećemo pobeći nigde, samo da vam kažem. A vas se takođe i ne plašimo“, zaključila je Brnabićeva.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track