UVEREN SAM DA ĆE INICIJATIVA "EUPRAVO ZATO" POSTIĆI CILJ Žiofre: Da se Zapadni Balkan i Srbija uključe u Evropsku uniju
Foto: Instagram/eupravozato

UVEREN SAM DA ĆE INICIJATIVA "EUPRAVO ZATO" POSTIĆI CILJ Žiofre: Da se Zapadni Balkan i Srbija uključe u Evropsku uniju

Društvo -

U društvu visokih zvanica, diplomatskog kora, predstavnika partnerskih organizacija, akademske i biznis zajednice, u četvrtak, 14. marta, je predstavljen portal EUpravo zato!

Ova platforma pružaće relevantan sadržaj i komunicirati inicijative i investicije Evropske unije i njihov uticaj na život građana i napredak Srbije i Zapadnog Balkana, kao i benefite koje EU može da ima od naše zemlje i regiona.

Događaju su pristvovali Ana Brnabić, predsednica Vlade RS, Tanja Miščević, ministarka za evrointegracije, NJ. E. Emanuele Žiofre, ambasador kao i šef Delegacije EU i NJ. E. Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji.

1 / 7 Foto: Damir Dervišagić

Emanuel Žiofre, ambasador i šef delegacije Evropske unije u Republici Srbiji povodom lansiranja platforme "EUpravo zato" navodi da veruje u uspešnu zajedničku budućnost Srbije i Evropske unije, uz mnoštvo zajedničkih projekata.

"Svakako, cilj je da se Zapadni Balkan i Srbija uključe u Evropsku uniju. Taj cilj se nije promenio, idemo u istom pravcu, i zapravo smo ponudili način da ubrzamo to pristupanje, što je Plan rasta. Taj Plan, s jedne strane predviđa više sredstava za Zapadni Balkan, za ubrzanje reformi kao i uključivanje Zapadnog Balkana i Srbije u jedinstveno tržište. Ovo sve radimo kako bismo ubrzali proces proširenja i to je naš trenutni zadatak. Srbija je pre dosta vremena donela veoma važnu političku odluku, da je njen strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji. Evropska unija je glavni partner i investitor u Srbiji, kao i glavni trgovinski partner i donor. Verujem da građani Srbije imaju pravo da znaju sve ovo, šta ih čeka u budućnosti, šta se sada događa i šta su mogućnosti. Zato, profesionalno novinarstvo može da obezbedi ključne informacije građanima Srbije. To je vrlo dobrodošlo i uveren sam da će ova inicijativa postići upravo taj cilj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track