"CINIČNO DA NEMCI I TURCI PREDLAŽU REZOLUCIJU O GENOCIDU" Ministar Dačić: Mnogo je tu nelogičnosti
Foto: Nenad Kostić

"CINIČNO DA NEMCI I TURCI PREDLAŽU REZOLUCIJU O GENOCIDU" Ministar Dačić: Mnogo je tu nelogičnosti

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da zemlje koje predlažu rezoluciju o genocidu u Srebrenici žele da ospore postojanje Republike Srpske i da srpskom narodu nakače etiketu da je genocidan.

On je gostujući na televiziji Prva ocenio da je "cinično da Nemci i Turci predlažu rezoluciju o genocidu" pošto su oni, po njegovim rečima, vršili genocid nad Srbima.

"Kako može da postoji genocid na teritoriji jedne opštine? Genocid se odnosi na uništenje celog naroda, a ti ljudi ne žive samo na jednoj opštini. Mnogo je tu nelogičnosti", naveo je Dačić.

On je rekao da zapadne zemlje misle da Srbija treba da glasa za tu rezoluciju i da uopšte ne razumeju i ne uzimaju u obzir interese srpskog naroda.

"Mi treba da pokažemo da je ovo politizacija. Sve rezolucije koje su donete o nekom zločinu donete su zbog pomirenja, a ovde je namera da se dalje razjedinimo i da se jedan narod optuži za genocid", kazao je Dačić.

Nacrt rezolucije kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici biće predstavljen na zatvorenom sastanku u UN 17. aprila, a o tom dokumentu izjasniće se zemlje članice na sednici Generalne skupštine UN početkom maja, najavio je ranije Glas Amerike.

Kurir.rs/Beta/TV Prva

Preneo: R.J.

Bonus video:

05:23

IVICA DAČIĆ O NAJNOVIJIM POTRESIMA NA POLITIČKOJ SCENI: Ovo je potrebno za formiranje vlasti u BG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja