DAN SRAMA U PARLAMENTARNOJ SKUPŠTINI SAVETA EVROPE Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Foto: Nenad Kostić

DAN SRAMA U PARLAMENTARNOJ SKUPŠTINI SAVETA EVROPE Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, budući da je prvi put u istoriji preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

"Danas je dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda", naveo je ministar Dačić i dodao:

"Naprotiv, već 11 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština, što je njihova međunarodna obaveza, sprovodi politiku terora nad srpskim narodom i etničkog čišćenja.

Ovom odlukom, nametnutom silom međunarodnih moćnika, potkopali su temelje samog Saveta Evrope i međunarodnog pravnog poretka.

O kakvom principu zaštite teritorijalnog integriteta će dalje pričati, kada su narušili teritorijalni integritet Srbije?

Mi ćemo nastaviti našu borbu svim snagama, borićemo se da ta odluka ne bude usvojena na Komitetu ministara 16. maja.

A videćemo i koliko vredi reč međunarodne zajednice koju su dali predsedniku Aleksandru Vučiću da Kosovo neće biti primljeno u Savet Evrope dok ne formira Zajednicu srpskih opština.

Ili će to opet biti laž".

Bonus video:

00:51

IVICA DAČIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Bili bismo lider u regionu da priznamo Kosovo, ali bi nas narod proklinjao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja