KURTI JE NAGRAĐEN ZA ETNIČKO ČIŠĆENJE, OVO JE KRAH MEĐUNARODNOG PRAVA: Ministarka Maja Popović o glasanju u Savetu Evrope
Foto: Nemanja Nikolić

KURTI JE NAGRAĐEN ZA ETNIČKO ČIŠĆENJE, OVO JE KRAH MEĐUNARODNOG PRAVA: Ministarka Maja Popović o glasanju u Savetu Evrope

Politika -

Ministarka pravde Maja Popović rekla je da je usvajanje izveštaja Dore Bakojani u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, kojom se preporučuje da se tzv. Kosovu odobri članstvo u tom telu, krah međunarodnog prava.

- Ovakav stav Parlamentarne skupštine Saveta Evrope obesmišljava sve principe i standarde na kojima je zasnovan rad Saveta Evrope i brutalno krši međunarodno pravo. Zaštita ljudskih prava i ostvarivanje vladavine prava potpuno su obesmišljeni pred naletom političkih odluka - rekla je ministarka.

Ona podseća da je tokom briselskog dijaloga samo Srbija ispunjavala svoje obaveze, dok tzv. Kosovo nije nijednu, posebno onu koja se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština.

- Kurtijev režim je ovakvom odlukom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope nagrađen za konstantno etničko čišćenje koje se prema Srbima sprovodi na teritoriji Kosova i Metohije. Republika Srbija će se i dalje boriti za istinu i pravdu i za poštovanje međunarodnog prava jer Kosovo i Metohija su sastavni deo Republike Srbije a to je jedina istina koju nam nikad niko nijednom odlukom ne može osporiti - zaključila je ministarka pravde.

Bonus video:

02:58

JEDINE SANKCIJE KOJE BI KURTI OSETIO SU ONE NA VOJNOM PLANU! Drecun tvrdi: Sve je ovo predstava za javnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track