Dačić: 5. oktobar nije bio promašaj

Dačić: 5. oktobar nije bio promašaj

Politika -
Danas imamo ironičnu situaciju da ka EU Srbiju vode oni protiv kojih su se borili 5. oktobra, a oni koji su 5. oktobra pobedili Miloševića sa evropskim idejama, sada imaju antievropske ideje, rekao premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da i oni koji su vladali pre 5. oktobra 2000. godine kao i oni posle toga, treba da izvuku pouke i rekao da 5. oktobar nije bio promašaj jer se radilo o želji naroda za promenama.

Posle 12 godina uloge i ljudi na političkoj sceni su se izmenili, rekao je Dačić novinarima, posle susreta sa sa zamenikom direktora Generelnog direktorata za energetiku Evropske komisije Fabriciom Barbasom.

"Danas imamo jednu ironičnu situaciju da ka Evropskoj uniji, Srbiju vode oni protiv kojih su se borili 5. oktobra, a oni koji su 5. oktobra pobedili Miloševića sa evropskim idejama, sada imaju antievropske ideje", rekao je Dačić.Dačić je rekao da ne smatra da su događaji 5. oktobra 2000. godine bili promašaj, jer se radilo o "želji naroda za promenama", a onda se, 12 godina posle, "ponovo desila želja naroda za suštinskim promenama".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track