DF: Milo pada ako izađe 70 odsto birača

Dve nedelje do izbora

DF: Milo pada ako izađe 70 odsto birača

Politika -
Pozivamo građane da ne nasedaju na prevare DPS-a i da se ne obaziru na uvredljive nastupe Đukanovića, već da u što većem broju izađu na birališta, saopštio Demokratski front

PODGORICA - Demokratski front (DF), koji vodi nekadašnji diplomata Miodrag Lekić, pozvao je danas crnogorske građane da u što većem broju izađu na parlamentarne izbore jer bi izlaznost od 70 odsto, kako je kazao, značila kraj vladavine aktuelne koalicije predvođene Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića.Funkcioner DF Koča Pavlović kazao je da taj opozicioni savez ima prednost u odnosu na aktuelnu vladajuću koaliciju.

DF poziva građane da ne nasedaju na prevare DPS-a i da se ne obaziru na uvređive nastupe Đukanovića, već da u što većem broju izađu na birališta. Izlaznost od preko 70 odsto stavlja tačku na DPS-ovu vladavinu, čime se zaustavlja dalje propadanje ove zemlje, naveo je Pavlović u izjavi medijima.

On je kazao da, prema saznjanjima DF-a, DPS priprema istraživanja javnog mnjenja koja će biti plasirana kao verodostojna, iako lažna.Upozoravamo građane da će, po informacijama koje imamo, DPS-ov izborni štab narednih dana pokušati da obmane javnost objavljujući lažne rezultate tobožnjih istraživanja. Navodima da je već sve gotovo, pokušaće da obeshrabre crnogorske glasače da izađu na birališta , rekao je Pavlović.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 14. oktobar. Ti izbori biće deveti od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, odnosno treći nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.Na izborima 14. oktobra učestvovaće 13 političkih subjekata - sedam koalicija, pet partija i jedna grupa građana, koji će se boriti za 81 poslaničko mesto u crnogorskom parlamentu. Pravo glasa na izborima imaće oko 512.000 građana Crne Gore, a konačan birački spisak Državna izborna komisija objaviće 3. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja