"VIDIM I RAZUMEM KOSOVO I METOHIJU KAO NEOTUĐIVI DEO SRBIJE" Vučević: Vlada nikad neće odustati od KiM, jasno sam to podvukao
Foto: Petar Aleksić

"VIDIM I RAZUMEM KOSOVO I METOHIJU KAO NEOTUĐIVI DEO SRBIJE" Vučević: Vlada nikad neće odustati od KiM, jasno sam to podvukao

Politika -

Mandatar Miloš Vučević rekao je da vidi i razume Kosovo i Metohiju kao neotuđivi deo Srbije, da Vlada Srbije nikada neće odustati od KiM i da je to jasno naglasio u ekspozeu.

"Nisam pobegao ni od jedne teme, ni od jedne tačke i vrlo jasno sam pričao o onome što nam se dešava i onome što nas čeka i vrlo jasno podvukao da ne odustajemo od KiM", rekao je Vučević, odgovarajući na izlaganje zamenice predsednika poslaničke grupe "Mi snaga naroda Branimir Nestorović" Jelene Pavlović, koja je kritikovala ekspoze mandatara i predstavljeni plan politike prema KiM i EU.

Vučević je rekao da je precizno govorio o planovima Srbije kada su u pitanju odnosi sa EU.

"Niko nije ušao u EU iz ljubavi. Već iz praktičnih i političkih i ekonomskih razloga. To su interesi koji bi trebalo da i nas opredeljuju", naglasio je Vučević.

Odgovarajući na kritike o poljoprivredi, Vučević je rekao da je tokom izlaganja ekspozea istakao značaj poljoprivrede kao nečeg što je deo srpskog ambijenta i srpske tradicije.

Vučević je naglasio da je Srbija za njega iznad svega i da je to više puta pokazao.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track