Palma: Parada nije uslov za EU

Intervju Dragan Marković Palma predsednik JS

Palma: Parada nije uslov za EU

Politika -
Zatražio sam od Vlade i premijera Dačića da zabrane Paradu srama jer je ona udar na porodicu, SPC i verske zajednice

BEOGRAD - Odlučan!- Zatražio sam od Vlade i premijera Ivice Dačića da zabrane održavanje parade srama jer predstavlja udar na porodicu, SPC i ostale verske zajednice, kaže u intervjuu za Kurir Dragan Marković Palma, lider JS.♦ Hoćete da kažete da ćete im uskratiti podršku ukoliko se Parada održi?- Nikog nismo uslovljavali. Čuo sam se s Dačićem i zamolio ga da zabrani paradu srama. Rekao mi je da će MUP u skladu s bezbednosnim procenama odlučiti da li će je biti. Kako sada stoje stvari, 99,99 odsto je verovatnoća da će biti zabranjena. Ali vama ne smeta što je član GO SPS Boris Milićević deklarisani homoseksualac?- Naravno da mi ne smeta. Upravo to pokazuje našu toleranciju. Milićević nije ni tražio da se parada održi. Zbog čega ste uporno protiv šetnje koja bi trajala svega sat-dva?- U Srbiji nije vreme da se održi gej parada, pa ni u narednih 100 godina. Nećemo da kačimo etiketu srpskom narodu zbog želja male grupe ljudi. Kako da dozvolimo da dva muškarca rode dete?! Nije u redu da dođemo u situaciju da našoj deci, koja ne znaju ni šta je seks, objašnjavamo šta to znači kada se dva muškarca ljube. Neka to rade, ali u svoja četiri zida. Ali to je njihovo ustavno pravo.- I malinarima i traktoristima je bilo zabranjeno da protestuju u centru Beograda. Oni hrane Srbiju, a tada se niko nije bunio. Ali održavanje Parade je i jedan od prećutnih uslova EU.- Nije tačno. Razgovarao sam s većinom ambasadora EU, koji su mi potvrdili da Parada nije uslov za nastavak naših evrointegracija.

Oženiću Jovanču da ne zastrani Koju novu akciju planirate?- Poznato je da na sve načine pomažemo kako bi se u Srbiji rodilo što više dece. Evo, u toku ove nedelje i moja žirafa Jovanča dobiće devojku, da mu slučajno ne padne na pamet da ode na drugu stranu. A odakle će doći ta devojka?- To je tajna za sada. Bićete obavešteni. Mi ne kršimo ni ljudska prava, ali ni prava životinja.

I Tadić i Đilas su mi prijatelji Kako gledate na situaciju u DS? Poznato je da ste u više navrata hvalili Tadića.- Ne želim javno da komentarišem dešavanja u drugim strankama. I dalje poštujem Tadića, ali moram da naglasim da i Nikolić odlično obavlja posao predsednika. Ko će prema vašem mišljenju pobediti u DS?- Prijatelj sam i s Tadićem i s Đilasom, a pobediće onaj ko dobije poverenje članstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track