Zoran Živković osniva svoju stranku?!

Zoran Živković osniva svoju stranku?!

Politika -
On je istakao da je DS "dotakla potpuno dno", ne zato što je izgubila izbore, već što nije uradila ono što je mogla da Srbija ne bi ličila na ovo što je danas

BEOGRAD - Ako u Demokratskoj stranci ne postoji spremnost da sprovodi program Demokratske stranke, ja ću naći drugu političku organizacju koja će sprovesti taj program, izjavio je danas nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković.

"Ako energije koja je postojala pre 10-15 godina nema u DS, onda ću ja tu energiju tražiti na nekoj drugoj strani. To znači da imam 52 godine i da nemam prava da hiberniram dalje, nego ću pokušati da na uobičajeni politički način pokušam da ostvarim to što smo hteli 5. oktobra", rekao je Živković.

On je istakao da je DS "dotakla potpuno dno", ne zato što je izgubila izbore, već što nije uradila ono što je mogla da Srbija ne bi ličila na ovo što je danas.

Osvrćući se na godišnjicu petooktobarskih promena, Živković je kazao da je današnji dan čestitao onima koji to zaslužuju, a kojih nema puno.

Prema njegovim rečima, posle 12 godina su svi dobri tragovi 5. oktobra ili zaboravljeni ili uništeni, a za to su krivi "oni koji su ga vodili, odnosno oni koji su trčali za nama koji smo ga vodili".

Za današnju situaciju u zemlji, kako je istakao, maksimalno je odgovorna "Tadićeva i Đilasova Demokratska stranka", koja "osim po imenu i bojama na zastavi nema nikakve veze sa strankom koja je vodila i izvela 5. oktobar".

Živković je naveo da su SPS i SNS postale ponovo važne delovanjem DS.

"Mangupi iz redova DOS i mangupi iz redova DS su omogućili da ovi danas budu na vlasti i to je problem 5. oktobra. Srbija je danas dekadentno društvo u kome je sve zlo izašlo na videlo. U Srbiji nemamo ni ozbiljnu vlast, ni opoziciju, mi smo država sa puno politikanata, demagoga, lažnih patriota, mi smo država bez politike", rekao je Živković u emisiji Hoću da znam na B92.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja