Najnovije vesti

Bagerista Džo: Očekivanja naroda su izneverena

Bagerista Džo: Očekivanja naroda su izneverena

Politika
14:00h
Do juče su bili u šinjelu a onda su obukli Versaće odelo i kažu da su demokrate. Oni za mene nisu demokrate, to su sve komunistička deca, kaže Ljubisav Đokić

BEOGRAD - Bivši bagerista Ljubisav Đokić zvani Džo ocenio je danas, povodom 12. godišnjice demokratskih promena, da su izneverena narodna očekivanja i da su rukovodstva stranaka Demokratske opozicije Srbije "rasprodala ono što su stvarale generacije i pare strpala u svoj džep".

Na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije Đokić je rekao da on 5. oktobra 2000. godine nije došao pred zgradu parlamenta zbog tih stranaka, već zbog naroda, ali je dodao da ga je i narod u međuvremenu izneverio jer više ne želi da protestuje protiv nepravde.

"Do juče su bili u šinjelu a onda su obukli Versaće odelo i kažu da su demokrate. Oni za mene nisu demokrate, to su sve komunistička deca", rekao je Đokić komentarišući rezultate vlasti u proteklih 12 godina.

On je kritikovao i sadašnje vlasti u Srbiji za koje je ocenio da su svesni da više nema šta da se proda zbog čega su napravili dogovor sa tajkunima da se podignu cene svih proizvoda a da se narodu onemogući da kupuje na drugim mestima jer ne postoji zdrava konkurencija.

Predsednik Nove demokratije - poketa za Srbiju Nenad Janković rekao je novinarima da će ta partija Vladi Srbije predložiti Maršalov plan za izlazak iz ekonomske krize koji predviđa povećanje budžeta sa sedam na 15 milijardi evra, borbu protiv kriminala i korupcije i izgradnju stambenih zona za novinare u kojima cena kvadratnog metra stana neće biti veća od 400 evra.

Janković je ocenio da je to posebno važno za izgradnju slobodnog i nezavisnog novinarstva bez kojeg ne može biti oporavka države.

Funkcioner Narodne radikalne stranke Dragan Milić ocenio je da je 5. oktobar bio "velika ujdurma, režirana predstava i prevara naroda" i da ljudi danas žive pet puta gore nego do 2000. godine. Prema njegovim rečima, stanje je isto kao i za vreme vlasti Slobodana Miloševića a "pitanje je i da li je on zaista mrtav, jer ga niko nije video mrtvog i jer postoje indicije da je još živ".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...