Tadić i Josipović zajedno primaju nagradu
Foto: Tanjug

Brisel

Tadić i Josipović zajedno primaju nagradu

Politika -
Evropsku medalju za toleranciju dodelio je Evropski savet za toleranciju i pomirenje kao priznanje za "doprinos toleranciji, poštenju, moralnoj hrabrosti i pomirenju"

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić otputovaće u Brisel, gde će mu u utorak 16. oktobra, zajedno sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem biti uručena Evropska medalja za toleranciju, saopštila je danas DS.

Tadiću i Josipoviću nagrada će biti uručena u Evropskom parlamentu u prisustvu predsednika EP Martina Šulca.Medalju je Tadiću i Josipoviću dodelio Evropski savet za toleranciju i pomirenje, na čijem je čelu bivši predsednik Poljske Aleksander Kvašnjevski, kao priznanje za "doprinos toleranciji, poštenju, moralnoj hrabrosti i pomirenju".

Prvu Evropsku medalju za toleranciju dobio je kralj Španije Huan Karlos za istrajnu predanost toleranciji i političkom pomirenju.

Odluku o dodeli Medalje za toleranciju Tadiću i Josipoviću doneo je odbor Evropskog saveta za toleranciju i pomirenje, u kojem su, uz Kvašnjevskog, predsednik Evropskog Jevrejskog kongresa Moše Kantor, bivši premijer Španije Hose Marije Asnara, bivši predsednik Slovenije Milan Kučan, kao i Jeran Peršon, Vaira Vike-Frajberga, Erhard Busek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track