Vučić i Dačić raspraviće probleme na lokalu

Vučić i Dačić raspraviće probleme na lokalu

Politika -
članica predsedništva SNS Jadranka Joksimović ocenila je da izjava Vučića da isključivanje naprednjaka iz nekih lokalnih vlasti "sigurno neće ostati bez posledica", nije najava novih izbora

BEOGRAD - Lideri Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, sastaće se predstojeće sedmice, verovatno u utorak, kako bi razmotrili problem saradnje te dve stranke na lokalu, najavila je u nedelju veče članica predsedništva SNS Jadranka Joksimović.

Joksimović je ocenila da izjava Vučića da isključivanje naprednjaka iz nekih lokalnih vlasti "sigurno neće ostati bez posledica", nije najava novih izbora.

"Kao stranka nećemo dozvoliti da niko unižava rezultat SNS, ali ne verujem da ćemo zbog toga presecati i ići na izbore", rekla je Joksimović.

Prema njenim rečima, bolje je kada koalicije na lokalnom nivou oslikavaju koalicione odnose u vladi, i, kada je reč o Smederevskoj Palanki, naprednjaci su iskazali korektnost prema koalicionim partnerima i očekuju dobru veru i sa druge strane.

"Svako ko se iole ozbiljnije bavi praktičnom politikom, on je u kampanji stalno, i od trenutka kada smo formirali vlast mi smo u stalnoj kampanji i spremni na izbore, ali pitanje je odgovornosti vladajućih stranaka da li će se rukovoditi time da li je politički trenutak povoljan za neku od njih. Problemi su isuviše veliki da bismo igrali na kartu političke pogodnosti za našu stranku", rekla je Joksimović.

Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović kazala je, osvrćući se na probleme u formiranju vlasti u Smederevskoj Palanki, da vladajuća politička struktura zaslužuje da padne sa vlasti, ako pridaje toliki značaj tako minornom problemu.

"Ne bih rekla da je to pokušaj rušenja SNS. To su lokalne ujdurme, ljudi imaju tamo različite animoziteti i afinitete, ali taj problem je u odnosu na ono što je osnovni kurs vlade minoran", rekla je Vukomanović, gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji B92,.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track