Šutanovac: Vlada zamajava javnost

Šutanovac: Vlada zamajava javnost

Politika -
Vlast lažno obećava ljudima laka rešenja, milionske kredite i ulaganja koja samo što nisu stigla, navodi potpredsednik DS

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je da nova vlada umesto reformi primenjuje populizam i upozorio da će to imati dalekosežne posledice po Srbiju.

Šutanovac je,u autorskom tekstu, rekao da vlast lažno obećava ljudima laka rešenja, milionske kredite i ulaganja koja samo što nisu stigla.

"To je daleko od odgovorne politike, to je zamajavanje te iste javnosti. Nije problem, javnost će to kazniti na narednim izborima, ali do tada dubina naše krize teško da može biti zaustavljena", rekao je Šutanovac.

Osvrnuvši se na godišnji izveštaj Evropske komisije, Šutanovac je rekao da se pojam teritorijalni integritet u dokumentu EK pominje zbog neprestanog igranja na kartu podele Kosova za koju svi ozbiljniji političari znaju da nije moguća jer joj je prošlo vreme.

"No, to izgleda neki od političara, posebno premijer, ne razumeju, pa nas dovode u situaciju da svi zbog toga ispaštamo", rekao je Šutanovac, bivši ministar odbrane i akltuelni poslanik DS-a. Šutanovac je kritikovao premijera i ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića zbog izjave da će troškovi vraćanja azilanata iz zemalja EU biti plaćeni iz državnog budžeta.

"Da li je dovoljno i pametno da ministar unutrašnjih poslova kaže da će troškove vraćanja azilanata platiti svi građani Srbije. Pa, nisu oni krivi što se taj isti ministar ni ranije ni sada nije pozabavio razlozima ilegalne migracije na veoma jednostavne načine - istragom kako su se ti ljudi našli u državama EU, objašnjavanjem šta znači putovanje bez viza, stavljanjem jasnih plakata, postera na svaki granični prelaz, aerodrom, svuda gde je potrebno", rekao je Šutanovac. Šutanovac je ukazao i da nova vlast ne radi dovoljno na jačanju regionalnih veza Srbije, kao i da primenjuje retoriku koja zemlju svađa sa susedima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track