Nikolić razgovarao s Ivanovim
Foto: Tanjug

Makedonija

Nikolić razgovarao s Ivanovim

Politika -
Predsednik Srbije dočekan je uz intoniranje himni dveju država i najviše državne i vojne počasti

BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić sastao se, na početku trodnevne zvanične posete Makedoniji, sa predsednikom te zemlje Đorđem Ivanovim.

Nikolić je na skopskom Vodnu, gde se nalazi kabinet i rezidencija predsednika Makedonije, dočekan uz intoniranje himni dveju država i najviše državne i vojne počasti.

Posle tet-a-tet razgovora dvojice predsednika planiran je i susret delegacija dveju zemalja. U delegaciji Srbije je i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković. Nikolić, kome je ovo prva zvanična poseta Makedoniji na funkciji predsednika, razgovaraće kasnije danas i sa premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim i predsednikom Sobranja Trajkom Veljanoskim. Planirano je i da predsednik Srbije danas položi venac na Spomenik palim herojima za Makedoniju. Kako je najavljeno, Nikolić će sutra obići tri srpska domaćinstva u mestu Sretenovo i zajedno sa sa makedonskim predsednikom prisustvovati tradicionalnoj rakijadi u Valandovu. Trećeg dana posete Nikolić će prisustvovati svečanosti obeležavanja stogodišnjice Kumanovske bitke i položiti venac poginulim junacima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track