Najnovije vesti

AFERA PRISLUŠKIVANJE: Vučića počeli da prate posle sukoba s Miškovićem!

Novi detalji u aferi „prisluškivanje“

AFERA PRISLUŠKIVANJE: Vučića počeli da prate posle sukoba s Miškovićem!

Politika
S presretanjem poziva krenulo se dva dana pošto je Kurir pisao o ratu Miškovića i Vučića

BEOGRAD - Rasplet!
Praćenje telefonskih poziva i poruka Aleksandra Vučića počelo je samo nekoliko dana pošto je on u intervjuu za Kurir otvoreno progovorio o sukobu s prvim čovekom „Delta holdinga“ Miroslavom Miškovićem! Prema saznanjima Kurira, povod je zapravo pominjanje imena ovog biznismena u spornim privatizacijama, na šta je ukazivala i EU. 

Ova saznanja juče je potvrdio i sam Vučić, gostujući na Prvoj televiziji.

Pratili kretanje

- U najmanje jedan, a možda i tri slučaja privatizacije čije je ispitivanje tražila EU uključen je vlasnik „Delte“ Miroslava Miškovića. Ni Mišković, ni njegovi politički patroni, niti bilo ko drugi ne može da spreči procese u borbi protiv korupcije koji se vode - rekao je Vučić i dodao: - Da li vi mislite da ću ja danas-sutra da sednem s Miškovićem i kažem: „Ajde, prijatelju, daj toliko i toliko para, pa da mi završimo ovaj naš sukob!“ Ja vam sad kažem, to se neće tako završiti.

Vicepremijer je ukazao i na činjenicu da listinzi njegovih poziva nisu traženi zbog sadržaja, već zbog rekonstrukcije kretanja.

- Ni predsednik Nikolić niti ja ne razgovaramo ni sa Šarićima ni sa ne znam kim, niti smo ikada razgovarali - rekao je Vučić. Dodao je da je prisluškivanje predsednika države otkriveno pre dva meseca, ali da je ono zaustavljeno.

Sumnjivi Bata

- To je zaustavljeno i telefon predsednika Nikolića je zaštićen - kazao je Vučić, uz opasku da ne može da iznosi više detalja da ne bi ugrozio istragu. Ipak, prema saznanjima Kurira, u istrazi u aferi „srpski Votergejt“ došlo se i do imena nekih značajnih policijskih funkcionera.

- Do Vučića je došla informacija da je u prisluškivanje umešan šef SBPOK Svetislav Bata Đurović. Još nema stopostotnog dokaza da je on taj zato što još nema papira, ali sve ukazuje na njega. Da li mislite da je slučajno to da je on baš sada, u trenutku kad se otkrila ova afera, uzeo odmor - rekao je za Kurir izvor iz vrha Vlade. Inače, Đurović je ranije u medijima pominjan kao školski drug odbeglog narko-bosa Darka Šarića, a njegovo ime navodno je na famoznom spisku putnika za Tursku koje je Šarić platio.

- Naravno, spisak je objavljivan u javnosti, ali prema nekim saznanjima, jedino ime koje je precrtano je baš Đurovićevo - navodi naš sagovornik.

Od istog sagovornika dobili smo informaciju da se još jedan nekadašnji funkcioner MUP, danas zaposlen u BIA (ime poznato redakciji) pominje u ovoj aferi.

 


Smeštaju Miloviću

Zanimljivo je da su pojedini mediji prethodnih dana pokušali da u javnosti kao glavnog krivca u aferi „prisluškivanje“ označe Rodoljuba Milovića, šefa Uprave kriminalističke policije - inače čoveka od velikog poverenja Aleksandra Vučića, kome je ovaj prepustio vođenje slučajeva spornih privatizacija.

- Nije Milović lud i naivan pa da potpisuje nalog na kom se nalazi broj telefona Aleksandra Vučića. On je sve samo ne naivan, ne bi sebi dopustio da potpiše nešto čime bi mu sutra mahali ispred nosa. Radi se o čoveku koji ima najviše policijskog iskustva. Suština je da su određene strukture u policiji, još u prošloj vladi, nameravale da sklone Milovića i da im se ova afera ukazala kao odlična prilika za to - navodi naš sagovornik ukazujući na „rat“ koji tinja u MUP.

Vlada uzdrmana

Prema saznanjima Kurira, afera sa prisluškivanjem Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića ozbiljno je uzdrmala MUP, ali i napravila potrese u Vladi. Naš sagovornik kaže da će se ceo slučaj okončati u narednih mesec dana, i to hapšenjem pojedinih tajkuna.

- Do 10. novembra sve mora da se završi. Ko će biti uhapšen, videćemo - kaže naš izvor.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...