ORTACI: Mišković i Šarić radili sa ofšor firmama!

Nebojša Jestrović otkrio

ORTACI: Mišković i Šarić radili sa ofšor firmama!

Politika -
Šarićeva firma „Finansijski anđeli“ radila konsalting usluge za „Grejt investments“, iza kojeg je stajao sin vlasnika „Delte“

BEOGRAD - Tajna veza!Marko Mišković, sin vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića, i odbegli narko-bos Darko Šarić imali su tesnu saradnju preko dve ofšor kompanije registrovane u SAD!

- Ofšor preduzeće „Finansijski anđeli“, koje je osnovano u Delaveru u SAD, radilo je 2007. godine konsalting usluge za preduzeće „Grejt investments“, iza kojeg je stajao Marko Mišković, sin vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića - obelodanio je u svojoj odbrani optuženi za pranje Šarićevih para Nebojša Jestrović, koji je bio direktor preduzeća „Municipijum S“. Iako je Jestrović tvrdio da „Municipijum S“ i „Finansijski anđeli“ nemaju nikakve veze sa odbeglim narko-bosom, istraga i optužnica Specijalnog tužilaštva pominju ih kao firme preko kojih je Šarić oprao više od 20 miliona evra od kokaina.

Jestrović je tada rekao i da nikoga ne želi da optužuje, već da samo govori o tokovima novca.- Bilo je problema s plaćanjem usluga koje su „Finansijski anđeli“ radili za „Grejt investments“, pa sam otišao na sastanak s Miškovićem. Prisutni su bili i Predrag Milosavljević (takođe optužen da je prao pare za Šarića), kao i jedan službenik Bezbednosno-informativne agencije. Ni tada nije platio, nego tek posle drugog sastanka, jer mu je odgovaralo da prebacuje pare s računa na račun - rekao je tada Nebojša Jestrović.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu on je tada govorio o tokovima novca odbeglog narko-bosa Darka Šarića.- Ne napadam nikoga, samo govorim o tokovima novca - rekao je na saslušanju Jestrović.

Cane Subotić: Marko me upoznao sa Šarićima!

Stanko Subotić, za kojim je Specijalni sud u Beogradu raspisao međunarodnu poternicu zbog šverca cigareta, izjavio je da ga je Marko Mišković, sin Miroslava Miškovića, upoznao s braćom Šarić, kao i da su ga oni zajedno posećivali u Ženevi.- Marko Mišković je odličan prijatelj sa Šarićima - rekao je Subotić.

Najbolji drugari

Nebojša Jestrović, koji je na suđenju pred Specijalnim sudom pominjao poslovanje Marka Miškovića, jedan je od najbližih saradnika odbeglog narko-bosa. Rođen je u Pljevljima i Šarića poznaje od sedme godine.- Šarić mi je najbolji drug - priznao je Nebojša Jestrović.

I Ćoćo u društvu?

S Markom Miškovićem i Duškom Šarićem na slici je i čovek koji izgleda identično kao Zoran Ćoćo Bećirović, kontroverzni crnogorski biznismen iz Kolašina, javnosti poznat kao vlasnik hotela „Avala“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track