Vučić: Miškoviću, Srbija nije tvoja pijaca!
Foto: KURIR

Nema nagodbe sa tajkunima

Vučić: Miškoviću, Srbija nije tvoja pijaca!

Politika -
Prvi potpredsednik Vlade povodom povlačenja Miroslava Miškovića iz vlasništva u dnevnom listu Pres poručio da neće biti trgovine s državom

BEOGRAD - Sve na čistac!Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je povodom povlačenja Miroslava Miškovića iz vlasništva u dnevnom listu Pres izjavio za Kurir da država nije spremna ni za bilo kakvu vrstu trgovine s njim.- Dobro je da je to klupko počelo da se odmotava i važno je da se zna ko je vlasnik čega u Srbiji. Što se tiče gospodina Miškovića, moram jasno da poručim da Srbija nije pijaca na kojoj bi neko nešto nudio ili s nekim trgovao. Nema mesta za trgovinu niti s Miškovićem niti s bilo kim drugim - rekao je Vučić.Na pitanje da li je Mišković kontaktirao s njim da ga obavesti o svojoj odluci, Vučić je odgovorio:- Nisam nijedanput razgovarao s Miškovićem, niti je on mene zvao, a i iskren da budem, teško je kontaktirati sa mnom. Ovim se pokazuje da je tačno ono što sam prethodnih nedelja govorio o situaciji u medijima. Sad je mnogima jasno zašto su se pojavljivali određeni tekstovi po novinama, ko su bili naručioci i šta su određeni ljudi time želeli da postignu. Pokazalo se da sve što smo govorili o Politici, Novostima, Dnevniku i Presu bila istina - zaključio je Vučić.

Dačić ništa nije znao Vučić je potvrdio da su preliminarni izveštaji o presretanju kolone vozila predsednika Srbije Tomislava Nikolića urađeni i da se čeka reakcija MUP. Istakao je da se ne može sakriti ko je šta radio u aferi s prisluškivanjem.- Ne možete partiju šaha prekinuti negde u sredini. Ona mora da dođe do kraja, i ovo će doći do kraja - rekao je Vučić.Vučić je rekao da je poznato ko je naredio njegovo prisluškivanje, ali da ministar policije i premijer Ivica Dačić s tim nije bio upoznat.

Uskoro nova hapšenjaVučić je za narednu nedelju najavio nove značajne rezultate u antikorupcijskim istragama privatizovanih preduzeća. Na pitanje dokle se stiglo sa istragama u preduzećima „Sartid“ i „Galenika“, odgovorio je da je ponosan na ljude koji rade u radnim grupama MUP.- Uveren sam da će njihova marljivost dati rezultate i da ćemo svi mi znati da nagradimo i te policajce i ostale iz bezbednosnih službi koji taj težak posao obavljaju - uverava Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track