Vicepremijer i ministar spoljnih poslova Austrije kazao da je rad Aleksandra Vučića u borbi protiv korupcije izuzetno primećen

BEOGRAD - Pohvala.
Vicepremijer i ministar spoljnih poslova Austrije Mihael Špindeleger čestitao je prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću na borbi protiv korupcije koja se sprovodi u Srbiji.

- Želim da istaknem da potpredsednik Vlade (Vučić) u borbi protiv korupcije nailazi na i te kako pozitivne reakcije. To je u Austriji izuzetno primećeno i podržano u okviru privredne zajednice. Zato želim da čestitam Vučiću i istaknem da treba da i dalje ostane na tom putu - rekao je Špindeleger nakon jučerašnjeg razgovora s Vučićem.

Špindeleger je istakao da će i Austrija i on lično intenzivno podržati Srbiju na evropskom putu i u sprovođenju reformi, što uključuje normalizaciju odnosa s Prištinom.

Vučić je istakao da je Austrija jedan od najvećih investitora u Srbiji i poručio da će srpska vlada učiniti sve da popravi investicioni ambijent. Pozvao je Špindelegera da češće bude gost Srbije.

- Mislim da smo uspeli da pronađemo ne samo zajednički jezik već i za nijansu više od uobičajenog diplomatskog odnosa. Srbija i Austrija imaju mnogo toga što ih veže u prošlosti, ali mi želimo da gledamo u budućnost i da im poručimo da su uvek dobrodošli i da mogu očekivati najbolju saradnju - zaključio je Vučić.

Ivica Dačić: Bolni uslovi za evrointegracije

Premijer Ivica Dačić i Špindeleger složili su se da će Srbija, ako želi da nastavi evrointegracije, morati da ispuni uslove koji su ponekad bolni. Dačić je kao najteži uslov označio sprovođenje sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima:

- Srbija ovde nema veliki manevarski prostor. Postoje dve mogućnosti - da sprovedemo sporazum ili da kažemo da nećemo, i to bi značilo da na temu evrointegracija više ne razgovaramo.