Euleks: Branioci razdelili snimke prisluškivanja
Foto: AP

Euleks: Branioci razdelili snimke prisluškivanja

Politika -
Prisluškivanje je deo istrage o korupciji u Ministarstvu saobraćaja u vezi sa nestankom dva miliona evra, a u toj aferi optužen je bivši ministar saobraćaja, podpredsednik vladajuće DPK i poslanik Skupštine Kosova Fatmir Ljimaj

PRIŠTINA - Euleks je danas saopštio da veruje da su advokati odbrane podelili snimke prisluškivanih razgovora funkcionera Demokratske partije Kosova Adema Grabovcija i zvaničnika te partije, među kojima je i premijer Hašim Tači.

Ne navodeći o kojem se slučaju i ličnosti radi, Euleks je saopštio da su prisluškivani razgovori, koji su inače objavljeni i na ju tjubu, deo istrage koja je u toku i da su predati braniocima osumnjičenih i sudiji u Prištini.

Jedan međunarodni zvaničnik iz oblasti bezbednosti koji je hteo da ostane anoniman rekao da je prisluškivanje "deo istrage o korupciji u Ministarstvu saobraćaja u vezi sa nestankom dva miliona evra u tom ministarstvu u periodu, 2008-2012 godina, prenosi AP.

Euleks je ranije saopštio da su snimci tih razgovora predati nadležnom tužiocu koji vodi istragu, sudiji i braniocima osoba koje su pod istragom, ali nije naveo imena osumnjičenih.

U toj aferi optužen je bivši ministar saobraćaja, podpredsednik vladajuće DPK i poslanik Skupštine Kosova Fatmir Ljimaj.

Grabovci koji je po svemu sudeći bio predmet prisluškivanja je u vreme kada je Ljimaj bio ministar saobraćaja bio njegov zamenik.

Prištinski mediji objavili su juče delove prisluškivanih razgovora nekih kosovskih zvaničnika, među kojima je i kosovski premijer Hašim Tači, a snimci su postavljeni i na sajt Jutjub.

Objavljeni su razgovori šefa parlamentarne grupe vladajuće Demokratske partije Kosova Adema Grabovcija s liderom stranke Tačijem, ministarkom evropskih integracija Vljorom Čitaku, predsednikom opštine Srbica Samijem Ljuštakijem i bivšim šefom Kosovske obaveštajne službe Kadrijem Veseljijem.

U razgovorima se pominje predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići, koji važi za velikog rivala Hašima Tačija u vladajućoj DPK. Njega sagovornici na snimanim razgovorima nazivaju psom i brojnim drugim pogrdnim imenima. Tači je za njega kazao da je "Jakupovski", a ministarka Čitaku kaže da će biti teško ići napred s Krasnićijem kao predsednikom parlamenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja