Srbi blokirali radove na Jarinju

Administrativni prelaz

Srbi blokirali radove na Jarinju

Politika -
U blokadi učestvuju odbornici skupština opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, članovi opštinskih veća i predsednici skupština i opština

JARINJE - Zvaničnici srpskih lokalnih samouprava na severu Kosova blokirali su jutros deonicu pored magistralnog puta Leposavić-Raška u međuzoni prema centralnoj Srbiji, na mestu gde se izvode radovi za integrisano upravljanje administartivnim prelazom.

Kako je javio reporter televizije Most, namera im je da još jednom pokažu zvaničnom Beogradu, međunarodnoj zajednici i Prištini da "neće prihvatiti granicu Srbije sa Srbijom". U blokadi učestvuju odbornici skupština opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, članovi opštinskih veća i predsednici skupština i opština.

Oni su istakli će ostati na mestu gde se pravi granica sve dok se ne shvati da se ne može protiv volje naroda. Predstavnici lokalnih samouprava dodaju da samo postupaju po zaključcima koje su odbornici doneli na poslednjoj zajedničkoj sednici sve četiri skupštine opština sa severa KiM da neće prihvatiti granicu tamo gde nikada nije bila. Očekuju da će im se tokom dana pridružiti i ostali građani severnog Kosova, ali i centralne Srbije. Saobraćaj na ovom delu puta odvija se normalno.

Radnici AD "Novi Pazar-put" došli su jutros u 7.00 na mesto gde već nedelju dana izvode radove na izgradnji objekata za primenu Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, ali nisu nastavili rad. Oko 7.30 u Kosovskoj Mitrovici su se oglasile i sirene kojima se pozivaju građani da se okupe u međuzoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track