Akademci ispred Skupštine zbog presuda u Hagu

Protrest

Akademci ispred Skupštine zbog presuda u Hagu

Društvo -
Kolone studenata uputiće se do parlamenta iz pet pravaca u gradu i tokom šetnje ulice kojima budu prolazili biće zatvorene za saobraćaj,

BEOGRAD - Studenti fakulteta u Srbiji održaće danas protest u Beogradu sa koga će zatražiti da Skupština Srbije usvoji rezoluciju o osudi rada Haškog tribunala, zbog oslobađajućih presuda Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ramušu Haradinaju.

Kako je rekao student Fakulteta političkih nauka (FPN) Nenad Uzelac, jadan od organizatora protesta, akademci će na skupu ispred Narodne skupštine zatražiti i zvaničnu podršku javnoj raspravi u Generalnoj skupštini UN, zakazanoj za april naredne godine.Studenti su najavili da će svoje zahteve proslediti predsedniku Srbije Tomislavu Nikolića i premijeru Ivici Dačiću.

Kako je Uzelac najavio, u protestu će učestvovati fakulteti Univerziteta u Beogradu, kolege sa univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, fakultet u Jagodini...

Kolone studenata uputiće se do parlamenta iz pet pravaca u gradu i tokom šetnje ulice kojima budu prolazili biće zatvorene za saobraćaj, rekao je Uzelac.Jedna grupa krenuće od FPN u 11 sati, a u isto vreme poći će i kolona od zemunskog Poljoprivrednog fakulteta. Zemuncima će se kod Brankovog mosta pridružiti kolege koje će doputovati iz unutrašnjosti i zajedno će došetati do skupštine.

U 12 sati krenuće grupe sa platoa ispred Filozofskog fakulteta, a biće formirana i kolona od Pravnog, kao i od Ekonomskog fakulteta.Na protestu, gde će studenti izraziti nezadovoljstvo presudama Haškog tribunala, prisustvovaće profesori, javne ličnosti, građani, rekao je Uzelac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track