Stevanović: Srbi neće granicu
Foto: BETA

Kosovska kriza

Stevanović: Srbi neće granicu

Politika -
Predsednik Skupštine opštine Leposavić naveo da se okupljeni građani na Jarinju neće protiviti nastavku radova, niti će to sprečavati bilo kakvim nasiljem

JARINJE - Predsednik Skupštine opštine Leposavić Slavko Stevanović izjavio je danas da protestom građani na Jarinju žele da na demokratski način upute poruku da ne žele granicu između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

Stevanović je naveo da se okupljeni građani neće protiviti nastavku radova, niti će to sprečavati bilo kakvim nasiljem.Prema njegovim rečima, oni su se okupili da bi na demokratski način iskazali nezadovoljstvo i pokazali da ne žele granicu sa maticom Srbijom.

"Nemamo nikakve specijalne planove, ovde smo se okupili, tu ćemo ostati do daljnjeg", rekao je on. Stevanović je naglasio da na tom mestu nikada nije bila granica, ni granični prelaz.

"Ovde ne želimo kosovsku carinu. Ne želimo albanske institucije i ne želimo kosovsku policiju", rekao je novinarima Stevanović.

"Mi ne prihvatamo carinu niti bilo kakvu granicu na području između Kosova i centralne Srbije", rekao je Stevanović, podsetivši da su predsednici četiri opštine sa severa Kosova i Metohije doneli zaključke koji ih obavezuju.

Više desetina građana, među kojima su i odbornici četiri opštine sa severa Kosova i Metohije, okupilo su u ranim jutarnjim satima na Jarinju da bi, kako navode, iskazali neslaganje da se na tom mestu od 10. decembra primenjuje sporazum o integrisanom upravljanju prelazima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track