Mnogi će promeniti stav o Srbiji posle mog govora u UN
Foto: KURIR

Aleksandar Vučić

Mnogi će promeniti stav o Srbiji posle mog govora u UN

Politika -
Mnogo je argumenata koji govore o tome da je Srbija sve uradila, poručio potpredsednik Vlade

NJUJORK - Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je večeras, uoči obraćanja pred Savetom bezbednosti UN, da je Srbija posvećena evropskoj budućnosti i regionalnoj stabilnosti, ali da želi pravdu i da zahteva da oni koji su počinili zločine nad Srbima bez izuzetka odgovaraju.

"Verujemo da će mnogi u svetu imati drugačiji stav prema Srbiji kada čuju današnju raspravu i mnogo argumenata koji govore o tome da je Srbija sve uradila, da oni koji su pripadali njenom narodu i koji su sa teritorije naše države odgovaraju za zločine, a da je sve što mi tražimo da za počinjene zločine nad srpskim narodom odgovoraju predstavnici drugih naroda i država i to bez ikakvog izuzetka", poručio je Vučić, a saopštilo Ministarstvo odbrane. Naglasivši da je Srbija potpuno posvećena evropskoj budućnosti i regionalnoj stabilnosti i miru, on je naglasio da Srbija želi pravdu za sebe kakvu imaju svi drugi.

"Želimo da se međunarodno pravo poštuje na prostorima cele bivše Jugoslavije, a da ne važi samo za jedan narod i da za ostale naorde ili neke druge države u regionu ta pravda i pravo ni na koji način ne važe", kazao je Vučić. On je dodao da je posao Srbije da ukaže na ogorčenje koje s razlogom postoji u srpskom narodu i Srbiji zbog katastrofalinih presuda koje su, kako je rekao, mimo prava i pravde donete u Haškom tribunalu protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, kao i protiv Ramuša Haradinaja.

"Naš posao je da se borimo i za drugačiji i bolji status koji će Srbija imati u budućnosti i ovde u UN, a nadamo se i kad uđemo u EU u njenim organima i telima", poručio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja