Stefanović očekuje smirivanje situacije na severu Kosova
Foto: Tanjug

Stefanović očekuje smirivanje situacije na severu Kosova

Politika -
Očekujem smirivanje situacije posle jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i da su Srbi sa severa Kosova shvatili da se radi o njihovom interesu i da će na sednicama skupština opština to biti i zaključak, rekao je predsednik Skupštine Srbije

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje smirivanje situacije na severu Kosova i Metohije posle sastanka predstavnika tamošnjih Srba sa državnim vrhom i da će odbornici četiri opštine sa severa na zajedničkoj sednici zaključiti da je to isključivo njihov interes.

"Očekujem smirivanje situacije posle jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i da su Srbi sa severa Kosova shvatili da se radi o njihovom interesu i da će na sednicama skupština opština to biti i zaključak", rekao je Stefanović u parlamentu.

On je ponovio da se nikada neće promeniti stav Srbije i da ona nikada neće priznati nezavisnost Kosova, ali da EU ostaje strateški cilj.

Prema rečima Stefanovića, 17. decembra predsednik Srbije najpre će sa platformom, koja je u završnoj fazi, upoznati rukovodstvo parlamenta i šefova poslaničkih grupa, a ubrzo zatim biće održana plenarna sednica kako bi se i poslanici upoznali sa tim dokumentom.

Stefanović je dodao da je cilj da se uz podršku skupštine nastave razgovori Beograda i Prištine i da sa njima bude upoznata javnost.

"Očekujem da se postigne jedinstvo i konsenzus i verujem da su svi shvatili da je zastupanje državne politike najvažnije, važnije od stranačke", zaključio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track