SNS: Ukinuti imunitet poslaniku koji je oborio dete

Inicijativa Vučića

SNS: Ukinuti imunitet poslaniku koji je oborio dete

Politika -
Predloženo je ukidanje imuniteta za svog poslanika Dragana Čolića koji je automobilom u Smederevu udario dete

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) predložiće ukidanje imuniteta za svog poslanika Dragana Čolića za koga mediji navode da je automobilom u Smederevu udario dete i pobegao sa mesta nesreće, saopštila je danas SNS. "Inicijativom (predsednika SNS) Aleksandra Vučića na sastanku stranačkih organa odlučeno je da se za poslanika SNS Dragana Čolića predloži ukidanje imuniteta", objavili su naprednjaci na Tviteru.

Mediji su objavili da je Čolić sinoć udario jedanaestogodišnjeg dečaka automobilom na pešačkom prelazu i otišao sa mesta nesreće. Dečak je lakše povređen. Čolića su prepoznali očevici, pa su ga policajci pronašli, ali je on navodno odbio da uradi alko-test, i čak se pozvao na poslanički imunitet.

Poslanik se u policiji pojavio jutros i dao izjavu, a mediji navode da će protiv njega biti podneta krivična prijava za ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju, za nepružanje pomoći povređenom i za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

Babić: Čoliću će biti ukinut imunitet ako stigne zahtev

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić rekao je danas da će Skupština Srbije automatski ukinuti imunitet poslaniku Srpske napredne stranke (SNS) Draganu Čoliću ako stigne zahtev nadležnog organa.

Babić je rekao da procedura nalaže da zahtev za ukidanje imuniteta upućuju sud ili tužilaštvo. On je rekao da nema tolerancije za krivična dela i da nema skrivanja iza poslaničkog imuniteta. "Pozivam nadležne organe da rade nezavisno i slobodno, bez obzira da li je reč o poslaniku, ministru ili bivšem ministru", rekao je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja