Dijalog ključan za datum pregovora
Foto: Rts

Milan Pajević

Dijalog ključan za datum pregovora

Politika -
Raste kredibilitet i ugled naše strane, jer su prevaziđeni zastoji koji su postojali u takozvanoj normalizaciji odnosa sa Kosovom"

BEOGRAD - Šef Vladine kancelarije za evropske integracije Milan Pajević izjavio je jutros da su šanse da Srbija do juna naredne godine dobije datum za početak pregovora o pridruživanju EU povoljne, a da bi se to ostvarilo potreban je nastavak dijaloga Beograda i Prištine i postizanje konkretnih rezultata u tome.

"Potrebno je da se nastavi intenzivna komunikacija i razgovori i da se povremeno na tom putu pojave konkretni rezultati, u konkretnim oblastima koje su navedene već dva puta u odlukama Saveta Evropske unije", kazao je Pajević.

On je podsetio da bi dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou trebalo da se nastavi u januaru i ocenio da su ako se nastavi ovim putem šanse za dobijanje datuma za početak pregovora i članstvu u EU izuzetno povoljne.

"Raste kredibilitet i ugled naše strane, jer su prevaziđeni zastoji koji su postojali u takozvanoj normalizaciji odnosa sa Kosovom", kazao je Pajević.

Prema njegovim rečima, predstavnici Evropske unije proučavaju Platformu za rešenje kosovskog pitanja, koju je nedavno predložio državni vrh Srbije.

"Ta platforma je doživljena kao početni materijal za dalje pregovore", kazao je Pajević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track