Provera političara: Svaki grad ima svoje Dedinje
Foto: KURIR

Milivoje Mihajlović

Provera političara: Svaki grad ima svoje Dedinje

Društvo -
Prirodno je da se prvo proveravaju političari i da bi nosioci vlasti trebalo da otklone svaku sumnju sa svoje biografije i imovine, jer u svakom gradu u Srbiji postoji po jedino "Dedinje" i vile vredne nekoliko miliona evra

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da je borba protiv korupcije uzela maha i da su vidljivi njeni pozitivni efekti, od kojih je jedan i jutrošnja akcija u kojoj se privodi pet osoba u Kragujevcu zbog zloupotrebe službenog položaja.

Mihajlović je rekao da je prirodno da se prvo proveravaju političari i da bi nosioci vlasti trebalo da otklone svaku sumnju sa svoje biografije i imovine, jer u svakom gradu u Srbiji postoji po jedino "Dedinje" i vile vredne nekoliko miliona evra.

Na pitanje o smederevskoj železari i prodaji "Sartida" i o saslušanju Miroljuba Labusa, Aleksandra Vlahovića, Božidara Đelića i Nemanje Kolesara, Mihajlović je rekao da se u toj oblasti odmaklo.

On je najavio da je preostalo da pravosuđe kaže poslednju reč i da je u čitavom talasu borbe protiv korupcije važno da ta stvar ostane u okvirima državnih organa i da se ne pretvori u presuđivanje kriznih štabova.

Mihajlović je ocenio da akcija pripadnika MUP-a Srbije koji su juče kod naplatne rampe "Nais" uhapsile osobe koje su nameravale da sruše spomenik u Preševu pokazuje da u Srbiji ne može svako da uzme pravdu u svoje ruke, jer postoje pravosudni i legitimni organi.

Mihajlović je rekao da ljudi koji su nameravali da sruše spomenik nemaju pravo da to rade, jer niti su ga podigli, niti su predstavnici pravosudnih organi, niti interventnih jedinica.

"Taj spomenik su podigli Albanci iz Preševa, a Vlada Srbije je rekla svoje mišljenje o tome da to ne doprinosi stabilnosti i miru", rekao je Mihajlović.On je istakao da se očekuje reakcija onih koji su napravili taj spomenik i da će krenuti razgovori sa njima, izrazivši uverenje da će se doći do dogovora, ukoliko je svima stalo do zajedničkog života.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track