Skupština: DS nas obrukao pred celim svetom!

Marketing im je važniji od Srbije

Skupština: DS nas obrukao pred celim svetom!

Politika -
Na sednici Skupštine o Kosovu demokrate se zarad jeftinih političkih poena sprdale s najbolnijim i najvažnijim državnim pitanjem

BEOGRAD - Ništa im nije sveto.Demokratska stranka je na prekjučerašnjoj sednici Skupštine Srbije pokazala svoje pravo lice - da ne preza ni od čega, čak ni da od parlamenta pravi cirkusku arenu i sprda se s najbolnijim državnim pitanjem - Kosovom i Metohijom, složni su u oceni srpski parlamentarci. Podnoseći pa povlačeći amandman na tekst Rezolucije o KiM, kojim se traži prekid pregovora s Prištinom i EU, demokrate su dokazale da su zarad jeftinih političkih poena spremni da se poigravaju sudbinom naroda na Kosmetu.Partijski žongleriZoran Babić iz Srpske napredne stranke kaže da Rezolucija o Kosovu nije smela da bude poligon za politikanstvo i političku igrariju.- Namera DS je bila da njihovi partijski žongleri i klovnovi izvedu tačku i od Skupštine naprave cirkusku arenu, sve izvrgnu ruglu. Međutim, malo su se zaigrali. Samo su pokazali javnosti da su za njih nevažne teme Kosova i evropskih integracija - navodi Babić.Potpredsednik SPS Dijana Vukomanović kaže da je DS pokazao da im je želja za ličnom promocijom i političkim marketingom bitnija od rešavanja najozbiljnijih državnih pitanja.Lične sujete- Verujem da je srpski narod na Kosovu duboko razočaran. To je bila demonstracija nedomišljatog političkog manevra Demokratske stranke, koja je državnu Rezoluciju o Kosovu iskoristila za promociju svojih kadrova. To nije čak bila ni promocija partijske politike, već ličnih sujeta ljudi iz DS, pre svega Borislava Stefanovića i Gorana Bogdanovića, bivšeg ministra za KiM, koji je podnošenjem pa povlačenjem amandmana pokazao koliko se (ne)ozbiljno i (ne)odgovorno u prethodnom mandatu bavio tim resorom - navodi Vukomanovićeva i podvlači da DS nije dopušteno da se igra sudbinom naroda na Kosovu:- Intervencijom i konstruktivnim nastupom premijera Dačića i vicepremijera Vučića Rezolucija o KiM je usvojena dvotrećinskom većinom.

Ilić: Kosovo nije tema za igruŠef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić kaže da je atmosfera u Skupštini tokom rasprave o Kosovu, jednoj od najznačajnijh nacionalnih tema, značajna koliko i sam čin donošenja teksta Rezolucije jer se šalje poruka o (ne)ozbiljnom pristupu domaćoj javnosti, ali i međunarodnoj.- Nažalost, zbog ponašanja DS poslata je ružna slika iz srpskog parlamenta. Pokazana je još jednom razlika između nas i Albanaca, koji su uvek jedinstveni. Kosovo nije tema za dnevno-političke igrarije i prepucavanja. Takvim nastupima srozava se i ugled parlamenta - ocenjuje Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track