Drecun: Uskoro susret Nikolića i Jahjage
Foto: Preentscreen

Skupština Srbije

Drecun: Uskoro susret Nikolića i Jahjage

Politika -
Na dobrom smo putu bez obzira što Priština pokušava da izazivanjem destabilizacije na jugu centralne Srbije i na Kosovu... uspori taj proces, kaže šef Odbora za KiM

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da očekuje da se uskoro sastanu predsednici Srbije i Kosova, Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga.

Drecun je novinarima u parlamentu rekao da je Rezolucijom o Kosovu stvoren neophodan okvir da se razgovori podignu na najviši politički nivo i da se održi sastanak Nikolića i Jahjage.

"Mislim da će taj susret otvoriti put gde će Beograd imati veću mogućnost da utiče na procese na Kosovu", rekao je Drecun.

On je naveo da će susret Nikolića i Jahjage biti veoma dobro prepoznat u međunarodnoj zajednici, posebno u Briselu, kao snažan doprinos Beograda stabilizaciji prilika.

"Na dobrom smo putu bez obzira što Priština pokušava da izazivanjem destabilizacije na jugu centralne Srbije i na Kosovu, preko ekstremista koje svakako kontroliše vlada Hašima Tačija, uspori taj proces", kazao je Drecun.

Povodom izjave poslanika Albanaca sa juga Srbije Rize Halimija da Beograd bez konsultacija sa predstavnicima Albanaca donosi odluke, Drecun je rekao da je Halimi poslanik i ima mogućnost da iznosi njihove stavove, kao i da postoji mogućnost stalne komunikacije političkih predstavnika Albanaca sa Vladom Srbije.

"Ne vidim zbog čega taj proces ne može da se odvija veoma dinamično, sem ako možda postoji nedostatak volje političkih predstavnika Albanaca koji se ponašaju kao da Beograd nije glavni grad države u kojoj žive, već često idu u Prištinu i Tiranu", kazao je Drecun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track