Savetnik: Vučić pokrenuo borbu protiv korupcije

Antikorupcija

Savetnik: Vučić pokrenuo borbu protiv korupcije

Politika -
Taj Vrtlog koji je pokrenuo Vučić mora se sprovoditi na svim nivoima, kazao je Dragan Đoković

BEOGRAD - Savetnik potpredsednika vlade zaduženog za borbu protiv korupcije Dragan Đoković izjavio je da Srbija ozbiljno radi na uspostavljanju državnog sistema protiv sistemske korupcije i da su sve partije koje čine vlast ambiciozne da ga uspostave.

"U ovom trenutku država ozbiljno radi na uspostavljanju sistema borbe protiv korupcije, što je i obaveza aktuelne vlasti kao što bi to trebalo da bude i obaveza svake druge", kazao je Đoković.

"Radimo na tome da se otklone razlozi za slab rad na polju borbe protiv korupcije, da se nadležnim organima omogući prostor i uslovi za rad, kao i da svi oni koji dobro rade dobiju podršku ili sredstva kojima će unaprediti nastojanja u borbi protiv antikorupcijskih aktivnosti", kazao je on.

Đoković je ocenio da je borba protiv korupcije vrtlog koji je pokrenuo i za koji je zaslužan prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

"Taj vrtlog se mora sprovoditi na svim nivoima", dodao je on.

Vučićev savetnik je dodao da mu smeta kada se negde čuje da je to što Vučić radi neka vrsta političke promocije odredene stranke.

"Vučić nema ambiciju da to bude rezultat borbe samo njegove stranke, svi u vladi su ambiciozni da uspostave taj sistem", rekao je Đoković i naglasio da svi treba da podrže sistem koji se uspostavlja i koji mora postati kontinuitet u borbi protiv korupcije kako bi se ostvarili rezultati.

"Državi je važno da se na lokalu razviju i mreže antikorupcijskog sistema kao instituciono povezivanje i nevladinih organizacija, medija", kazao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track