FATALNO KOSOVO: Žbogar se zaljubio u Fljoru?
Foto: Beta

Dvojac

FATALNO KOSOVO: Žbogar se zaljubio u Fljoru?

Politika -
Prvi povukao nogu Mihael Štajner, zatim Bernar Kušner... Često se mogu videti zajedno na ručkovima u restoranima, a Slovenac ume i da svrati na večeru kod kosovske koleginice

FRANKFURT - Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar u vezi je s kosovskom ministarkom za evropske integracije Vljorom Čitaku. Ovo nije prvi put da se ispostavi da je neki od međunarodnih zvaničnika u emotivnoj vezi s kosovskom Albankom.Bivši šef Unmika Mihael Štajner "povukao je nogu" i oženio se Albankom Bukurije Baljaj iz Prištine, a i za druge strance koji su službovali prištinskom kaldrmom šuškalo se da su budući "kosovski zetovi", poput još jednog šefa Unmika Bernara Kušnera.

Iako se tek za dvojicu diplomata na službi u Prištini potvrdilo da su saznanja o njihovim vezama s kosovskim Albankama tačna, Prištinom se ponovo širi priča o bliskosti lepe Albanke i specijalog predstavnika EU Samuela Žbogara. Neimenovani izvori kažu da se ovaj diplomata, koji na Kosovu boravi tačno godinu dana, "ne odvaja" od, ni manje ni više, nego kosovske ministarke za evropske integracije u Vladi Kosova Vljore Čitaku.

Dodaju i da se njih dvoje često mogu videti zajedno na ručkovima u raznim restoranima, kao i da Žbogar ume i da svrati na večeru kod svoje koleginice koja živi u prištinskom naselju Ulpijana i da poručuju hranu iz restorana "Pišat".

Fotografi i novinari primetili su da je ovaj dvojac i pred kamerama neuobičajeno nasmejan. Nedavno su Vljora i njen dvadesetak godina stariji "kolega" nakon rušenja spomenika na pravoslavnom groblju u Prizrenu posetili ovaj grad gde ona nije skidala osmeh sa lica i uspela da pred kamerama nasmeje inače u javnosti uzdržanog slovenačkog diplomatu, čak i kada su bili u dvorištu spaljene crkve, primećuje list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track