Petrović optužuje: Đilas kriv za Tadićev poraz

Odgovoran za izborni rezultat

Petrović optužuje: Đilas kriv za Tadićev poraz

Politika -
Đilas je, prema njegovim rečima, odgovoran za izborne rezulatate u Beogradu, ali i izborne rezultate u celoj Srbiji

BEOGRAD - Bivši funkcioner Demokratske stranke Dušan Petrović optužio je danas predsednika DS Dragana Đilasa da je glavni krivac za to što demoktrate nisu formirale vladu posle majskih izbora."DS nije formirala vladu, jer je Boris Tadić izgubio na predsedničkim izborima, a glavni krivac je Đilas, jer je Tadić u Beogradu osvojio devet odsto manje glasova nego četiri godine ranije na predsedničkim izborima", rekao je Petrović novinarima na konferenciji u Skukupštini Srbije.

Đilas je, prema njegovim rečima, odgovoran za izborne rezulatate u Beogradu, ali i izborne rezultate u celoj Srbiji, budući da je tada bio zamenik predsednika stranke.

Petrović je rekao da je jučerašnjom odlukom o njegovom isključenju, DS "opet popustila pred Đilasovim samovlašćem" i dodao da je ona još, na njegovu žalost, "sleđena zbog rezulatata izbora".

On je napomenuo da se, kada je u pitanju njegovo isključenje, ne radi o poslaničkom mandatu, već o političkom revanšizmu, jer Đilas želi da ukloni svakog neistomišljenika.

Petrović je saopštio da se ne bavi pravljenjem nove stranke i poslaničkog kluba, već da za razliku od Đilasa poštuje pravila i čeka odluku statutarne komisije DS kojoj će se žaliti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track