Susret Nikolić-Jahjaga nije priznavanje Kosova
Foto: KURIR

Aleksandar Vulin

Susret Nikolić-Jahjaga nije priznavanje Kosova

Politika -
To nije nikakvo priznanje, ali ne možemo da se pravimo da oni ne postoje, kaže direktor Kancelarije za KiM

BEOGRAD - Sastanak Tomislava Nikolića i Atifete Jahjage ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova, rekao direktor kancelarije za KiM Aleksandar Vulin. Tim susretom Srbija će pokazati da u državnom vrhu nema razlika kada je reč o Kosovu, istakao Vulin.Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin ocenio je da sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednice privremenih institucija KiM Atifete Jahjage u Briselu ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova.

To je još jedan dokaz da je Srbija spremna da sa Prištinom razgovara o svim otvorenim pitanjima. To nije nikakvo priznanje, ali ne možemo da se pravimo da oni ne postoje", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, susretom Nikolića i Jahjage Srbija će pokazati da je jedinstvena i da u državnom vrhu nema razlika kada su je reč o Kosovu i Metohiji.

Govoreći o vanrednim izborima, Vulin je rekao da su oni mogući onda kada se unutar vladajuće koalicije "pojave različiti pristupi određenim važnim pitanjima".

Vulin je odbacio navode da Nikolić ovim susretom, između ostalog, želi da pokaže da nije pobedila Dačićeva kosovska politika.

"Platformu su predložili i predsednik i Vlada, i logično je da ta dva elementa vlasti učestvuju u pregovaračkom procesu. Predsednik Nikolić nikom ništa ne otima, da nije njega ne bi ni bilo ovakvog pregovaračkog procesa", zaključio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track