Veljović: Nisam u svađi sa Dačićem

Nema problema

Veljović: Nisam u svađi sa Dačićem

Politika -
Pojedinci u MUP-u, ali i izvan njega pokušavaju da prikažu naš odnos u sasvim drugom svetlu. Verovatno je interes onih koji puštaju te priče da borba protiv kriminala i korupcije krene u drugom pravcukl, navodi prvi čovek policije

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je sa premijerom Ivicom Dačićem u korektnim odnosima, da nikada između njih dvojice nije bilo problema, kao i da se na konkurs za izbor novog direktora policije prijavio pošto se konsultovao sa mnogim ljudima, uključujući i Dačića."Pojedinci u MUP-u, ali i izvan njega pokušavaju da prikažu naš odnos u sasvim drugom svetlu. Verovatno je interes onih koji puštaju te priče da borba protiv kriminala i korupcije krene u drugom pravcu", kaže Veljović.

On objašnjava i da njihovi međusobni odnosi nisu bitni, i da su na ta mesta postavljeni kako bi se borili protiv korupcije i kriminala, svako iz svoje zakonom propisane nadležnosti."Funkcija ministra je politička, a funkcija direktora profesionalna. I nikako ne bi valjalo da se te dve stvari mešaju", napominje Veljović dodajući da je važno da se postižu dobri rezultati i da veliki i važan sistem, kakva je policija, nesmetano funkcioniše.Veljović je odbacio i tvrdnje da se njegov odnos sa Dačićem odrazio na neke istrage i da su one zbog toga zastale."To nije tačno, nema pobednika ili gubitnika, niti su poremećeni odnosi, iako to možda neki žele. MUP radi punom parom, jer svi shvatamo značaj trenutka da zadamo odlučujući udarac korupciji koja je godinama štetila našem društvu. Kad završimo sve što smo započeli uveren sam, Srbija će biti drugačija zemlja, svakako bolja od one u kojoj smo dosad živeli", kaže Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track