Vučić se sastao sa savetnikom Angele Merkel

Poseta Berlinu

Vučić se sastao sa savetnikom Angele Merkel

Politika -
Susret sa Kristofom Hojzgenom počeo je oko 12.30 časova

BERLIN - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u nastavku zvanične posete Berlinu sastao se sa savetnikom Angele Merklel, Kristofom Hojzgenom. Sastanak je počeo oko 12.30 časova. Hojzgen važi za čoveka koji mnoge ''konce'' drži u sopstvenim rukama, ali i za prvu i pravu adresu za razgovore o najvažnijim pitanjima Srbije - Kosovu i EU. U isto vreme, potpredsednica srpske Vlade Suzana Grubješić ima odvojen susret sa savetnikom šefice nemačke vlade za evropska pitanja, Nikolausom Majer Landgrutom

Vučić s nemačkim novinarima

Vučić je, u razgovoru sa nemačkim novinarima, sumirao utiske posete Berlinu, poruke koje su predstavnici nemačke vlade poslali Srbiji i razgovarao o podršci procesu pridruživanja EU, kao i mogućnosti prevremenih izbora."To je za mene najteže pitanje. Postoje izvesni pritisci unutar stranke da idemo na izbore, ali je odgovornost za državu veća", rekao je Vučić.Na pitanje novinara da li je Srbija tražila datum, Vučić je odgovorio:

"Hoćemo da Nemačka vidi Srbiju kao pouzdanog partnera. Ako dobijemo datum, biće to sjajna vest za Srbiju, ali nikoga nećemo terati da nam da nešto što nismo zaslužili. Ali, mislim da je Srbija svojim radom zaslužila datum".

Kristof Hojzgen, (Foto: Youtube)
Kristof Hojzgen, (Foto: Youtube)

Vučić sa Lukšićem i Mimicom

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Berlinu sa ministrom spoljnih poslova Crne Gore Igorom Lukšićem.

Vučić je u glavnom gradu Nemačke razgovarao i sa zamenikom hrvatskog premijera Nevenom Mimicom.

Delegacija Srbije, u kojoj su, uz Vučića, i potpredsednica vlade Suzana Grubješić i predsednica skupštinskog odbora za evrointegracije Milica Delević, sutra završava zvaničnu posetu Berlinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track