SAD NIJE BESKUĆNIK: Mrka kupio stan od 500.000 €!

Skućio se

SAD NIJE BESKUĆNIK: Mrka kupio stan od 500.000 €!

Politika -
Ministar saobraćaja kupio stančugu od oko 180 kvadrata u centru Beograda - 280.000 € dao u kešu, ostalo mu da isplati još 200.000

BEOGRAD - Svio gnezdo.Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja, kupio je stan od oko 180 kvadrata u strogom centru Beograda, u jednoj od najlepših ulica u gradu - Krunskoj, i to za neverovatnih 480.000 evra, ekskluzivno saznaje Kurir. Nakon što je godinu i po dana stanovao za „dž“ u gostinskoj kući vlasnika Megatrenda Miće Jovanovića, to se završilo njegovim demonstrativnim napuštanjem iste jer se Jovanović oglasio u javnosti i priznao da ne može da se reši ministra. Mrkonjić je potom rešio da prestane s potucanjem, pa je kupio nekretninu u novoj, „pametnoj“ zgradi. Kako tvrdi izvor našeg lista, Mrkonjić je dobio popust, pa je kvadrat plaćao „svega“ 2.600 evra.- Mrkonjić je kupio stan u Krunskoj za 480.000 evra. U tom kraju je kvadrat papreno skup, ali je on dobio popust, pa je kvadrat plaćao po 2.600 evra. To je pametna zgrada, ima malo stanova i uglavnom su veće kvadrature. Naravno, Mrkonjić je kupio jedan od najvećih - kaže naš izvor i dodaje:- Ministar nije platio celokupnu sumu - platio je 280.000 evra u kešu, a preostalih 200.000 evra tek treba da da.Ekipa Kurira juče je posetila novi Mrkonjićev dom - belo-zelena zgrada s gornjim delom u staklu potpuno odudara od ostalih u ulici. Komšije iz susednih zgrada kažu da su tek dva stana useljena i priznaju da još nisu imali prilike da sretnu - kako Mrkonjića opisuju u Nemanjinoj 11 - najšarmantnijeg, ali i najintrigantnijeg ministra.

Stanove gradila firma bez ijednog zaposlenog?!Vlasništvo nad zgradom ima firma „Siti propertiz“. Zgrada ima pet stanova i sedam garaža, kao i jedan ogroman poslovni prostor. Na sajtu Agencije za privredne registre piše da je vlasnik firme „Siti propertiz“ kompanija „Lusenca limitid“ s Kipra. Firma „Siti propertiz“, čija je delatnost građevinarstvo, 2011. godinu je završila sa neto gubitkom od 11.855.000 dinara i nije imala nijednog zaposlenog! S druge strane, 2010. godinu završili su s neto dobitkom od 1.895.000 dinara i imali su jednog zaposlenog.

Mrkonjić: Volim taj krajU razgovoru za Kurir Mrkonjić tvrdi da se još nije skućio, ali ne želi da otkrije gde trenutno bitiše.- Nisam kupio stan. Kamo sreće, voleo bih. A gde živim, to nije vaša stvar. Dajte papire, ugovor... Sve je to laž. Nemam kuću, nemam stan, nemam kola, deviznu knjižicu, imam samo račun na koji mi se uplaćuje plata. Ako imam pare, nađite ih - kazao je ministar i priznao da je taj kraj, o kome pričamo, jedan od njemu najdražih u gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track