Dijana Vukomanović: Pregovarači u sendviču EU i SAD

Objasnila situaciju

Dijana Vukomanović: Pregovarači u sendviču EU i SAD

Politika -
Član delegacije Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je ranije u Briselu da nastavak zajedničkih pregovora očekuje ukoliko Ešton proceni da ima prostora za kopromis. Taj drugi zajednicki sastanak počeo je oko 20.30 sati

BEOGRAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Dijana Vukomanović kaže da Evropska unija i Sjedinjene Američke Države u Briselu primenjuju "strategiju senviča" na pregovaračke timove Beograda i Prištine.

"EU i SAD primenjuju "strategiju sendviča" oko Kosova", napisala je Vukomanović na "Tviteru". napisala je da se u Briselu "nižu, jedan za drugim, odvojeni sastanci (posrednice EU u dijalogu Ketrin) Eštonove i (zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Filipa) Rikera sa Bg (delegacijom Vlade Srbije) i Pr (delegacijom Vlade Kosova), potom zajedno".

Osma runda pregovora u kojima delegacije predvode premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači, počela je pre podne i nastavila se nizom sastanaka. Prvi zajednicki sastanak počeo je u 14 časova.

Član delegacije Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je ranije u Briselu da nastavak zajedničkih pregovora očekuje ukoliko Ešton proceni da ima prostora za kopromis. Taj drugi zajednicki sastanak počeo je večeras oko 20.30 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track