Majkl Kirbi: Razgovor pre gradnje memorijala OVK

Redosled poteza

Majkl Kirbi: Razgovor pre gradnje memorijala OVK

Politika -
Treba poštovati svoje roditelje i svoje pretke, ali pre nego što počnu neke stvari, treba o njima razgovarati, rekao je američki ambasador Majkl Kirbi

BUJANOVAC - Amabasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Majkl Kirbi rekao je u Bujanovcu, povodom najave izgradnje memorijalnog kompleksa poginulim Albancima u selu Oraovica kod Preševa, da je pre podizanja spomenika potrebno razgovarati.

On je dodao da je Srbija zemlja u kojoj živi više zajednica.

"Lista naroda koji žive u Srbiji je dugačka i to treba poštovati. Ali, mi želimo da vidimo Srbiju koja ima nova radna mesta, bolju budućnost i to bi trebao da nam bude prvi i osnovni zadatak. Treba poštovati svoje roditelje i svoje pretke", rekao je Kirbi i dodao da pre nego što počnu neke stvari, treba o njima razgovarati.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković je rekao da podizanje tog memorijalnog kompleksa nije ništa novo i da to znaju i državni organi.

Sada je na onima koji su zaduženi za poštovanje i primenu zakona da deluju saglasno zakonima Srbije i propisima lokalne samouprave i da donesu odluku, rekao je Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track