Mrkonjić: Đilase, ima da platiš kaznu zbog pretrčavanja auto-puta!

Ministar saobraćaja zapretio lideru DS

Mrkonjić: Đilase, ima da platiš kaznu zbog pretrčavanja auto-puta!

Politika -
Stručna javnost očekuje da se čelnik Beograda izvini građanima što im daje loš primer i da plati 60.000 dinara zbog pretrčavanja auto-puta

BEOGRAD - Đilas iznad zakona.Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas grubo je prekršio zakon kad je pretrčavao auto-put, doveo u opasnost svoj život i živote drugih ljudi i zbog toga mora ne samo da plati kaznu već i da se izvini javnosti, zaključak je političara i stručnjaka za bezbednost, sagovornika Kurira.Đilas je pre nekoliko dana kod kafane „Marjan“ pored Niša pretrčavao auto-put zajedno sa gradskim menadžerom Aleksandrom Bijelićem i nepoznatom devojkom, za šta je zaprećena kazna od 6.000 do 20.000 dinara po osobi. Vesela trojka je usput napravila još jedan prekršaj - parkirali su auto u zaustavnoj traci, a za to je takođe predviđena kazna od 6.000 do 20.000 dinara.Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić očekuje da Đilas plati kaznu što pre.- Nije dobro da pretrčava auto-put. Đilas je važan za Beograd, ne bih voleo da strada. Mora da vodi računa o saobraćaju i mora da plati za taj prekršaj - rekao je Mrkonjić.Prema rečima Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, zakon mora biti isti za sve, a kako je ovo u nadležnosti MUP, oni prema svojoj proceni treba da odluče da li će pokrenuti prekršajni postupak.- Ukoliko je to na snimku gradonačelnik, Komitet očekuje od njega da se izvini građanima i ukaže koliko je to opasno. Svaka javna ličnost je osoba na koju se neko ugleda i samim tim ima obavezu da se izvini - navodi Okanović.Pitanja smo prosledili i MUP Srbije, načelniku Uprave saobraćajne policije generalu Dragiši Simiću, ali on do zaključenja broja nije želeo da odgovori na pitanje da li će MUP reagovati ovim povodom i tražiti od Đilasa da plati kazne.(K. B.)

Mrkonjić: Đilas je važan za Beograd, ne bih voleo da strada
Mrkonjić: Đilas je važan za Beograd, ne bih voleo da strada

Okanović: Komitet očekuje od Đilasa da se izvini građanima i ukaže koliko je to opasno
Okanović: Komitet očekuje od Đilasa da se izvini građanima i ukaže koliko je to opasno

Đilase, ugledaj se na ČovićaStudio B je snimio Nebojšu Čovića, u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda, kako u Kneza Miloša pretrčava ulicu van pešačkog prelaza. Čović je nedugo zatim sam otišao u policiju i platio kaznu za prekršaj. S druge strane, poznata je priča kako je nastao pešački prelaz kod zgrade Skupštine u Ulici kralja Milana - lider LDP je stalno pretrčavao ulicu ispred skupštinskog ulaza jer, uvek u žurbi, nije imao vremena da ode do pešačkog prelaza nekoliko metara dalje, te su nadležni na kraju iscrtali prelaz i postavili semafor tik ispred ulaza u Dom Skupštine!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja