Tamara Tripić: Dušan Elezović je kriv za kredit!

Pljušte optužbe u DS

Tamara Tripić: Dušan Elezović je kriv za kredit!

Politika -
Sekretarka DS Tamara Tripić na saslušanju u policiji krivicu za kredit od 360 miliona dinara pripisala partijskom kolegi

BEOGRAD - Odrukala ga.Tamara Tripić, sekretar DS, na saslušanju u policiji je kao glavnog krivca za sporni kredit od 360 miliona dinara, to jest oko 3,2 miliona evra, od Razvojne banke Vojvodine (RBV) označila stranačkog kolegu i predsednika IO Dušana Elezovića, saznaje Kurir. Tripićeva je, kako saznajemo, policiji rekla da joj nije poznato ko je vodio pregovore sa RBV u vezi s odobravanjem kredita, ali da „pretpostavlja da je to radio Elezović kao direktor kampanje“.Ona je, prema našim informacijama, rekla da je za kredit prvi put čula 8. juna 2012, kada ju je Elezović pozvao da potpiše dokumentaciju za uzimanje zajma kod RBV.- Objasnila je da je ona potpisala obrasce banke potrebne za odobravanje kredita i ugovor o kreditu jer je bila jedina koju je predsednik stranke (tada Borisa Tadića, prim. aut.) ovlastio da potpisuje sva finansijska dokumenta, iako je, kako je navela, osnovna ideja bila da Elezović to učini, ali da nije mogao bez ovlašćenja - priča izvor Kurira i nastavlja:- Tripićeva je potom ispričala da joj je posle potpisivanja dokumentacije Elezović obećao da će stranka, odmah po odobravanju kredita, ući u reprogram kredita na 36-48 meseci, s obzirom na to da stranka nije bila u mogućnosti da ispoštuje rok od šest meseci, ali da je tražen kratkoročni kredit jer je procedura odobravanja takvog kredita kraća nego kad se traži dugoročni.Sekretar DS je 7. decembra 2012. potpisala i obrasce banke potrebne za odobravanje reprograma.- Rekla je da joj nije poznato šta se dalje dešavalo sa otplatom zajma, ali da joj je u februaru ove godine Elezović pokazao mejl RBV u kome se navodi da stranka treba da pruži obezbeđenje u vidu hipoteka ili novčanog depozita. Izjavila je da joj nije poznato na koji način su potrošene pare od kredita - prepričava naš sagovornik.Demokrate su kod RBV uzele milionski kredit za troškove kampanje bez sredstava obezbeđenja, što je privilegija, jer svaka banka za najmanji zajam firmi ili građaninu traži garanciju.

DS: Sakupili smo pareDemokratska stranka obezbedila je garancije za otplatu preostalog dela kredita u iznosu od 360 miliona dinara, saopštila je ta stranka. Kako su naveli, sledeće nedelje će uplatiti još jednu ratu od 11 miliona dinara, „a plan je da za 22 meseca otplati ceo dug“.

Elezović na preslišavanjuTripićeva je u svojstvu građanina po zahtevu tužioca za organizovani kriminal saslušana u UKP. Zbog malverzacija s kreditima kod RBV uskoro će najverovatnije biti saslušan i Elezović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja