Vučić: Očekujem dogovor sa Srbima sa severa KiM i Vulina u timu

Vučić: Očekujem dogovor sa Srbima sa severa KiM i Vulina u timu

Politika -
Razgovarao sam sa Vulinom više puta i pokušaću i danas, a on će odluku, kakva god bila, saopštiti danas ili sutra, naveo je prvi potpredsednik Vlade Srbije

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je gotovo siguran da će direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin "ostati u timu koji će raditi u interesu građana Srbije". On je dodao da se nada i da će, u vezi sa briselskim sporazumom, biti postignut dogovor sa Srbima sa severa Kosova i Metohije.

"Gotovo sam siguran u to, ali ja nisam Aleksandar Vulin. Razgovarao sam sa njim više puta, pokušaću i danas, a on će odluku kakva god bude, saopštiti danas ili sutra", rekao je Vučić.

Pojedini mediji naveli su juče da će Vulin podneti ostavku jer nije zadovoljan sporazumom iz Brisela o Kosovu. Prvi potpredsednik vlade je naveo da je Vulin "dobar, požrtvovan, ozbiljan i odgovoran čovek koji se tako ponašao i tokom pregovora o Kosovu u Briselu".Prvi potpredsednik Vlade izjavio je i da očekuje dogovor sa Srbima sa severa Kosova i Metohije."Očekujem da se dogovorimo i nađemo rešenje sa Srbima sa severa Kosova i ujedinjeni nastupamo kao što smo to uvek činili", rekao je Vučić."Niti mi možemo bez svog naroda, niti naš narod može bez svoje Srbije", rekao je Vučić.Govoreći o briselskom sporazumu Beograda i Prištine Vučić je naveo da Srbija u užasno teškim okolnostima nije mogla bolje i više iz bezbroj razloga.On je rekao da je to zbog toga što nije imala prave saveznike, što tek u ovom trenutku postaje zemlja koja će imati jednak uzgled i uticaj sa zemljama u regionu, ali će i stvoriti uslove nekim narednim generacijama za bolju poziciju Srbije i lakšem ocuvanju državnih i nacionalnih interesa.

Zaustavio sam istrage o tome ko mi preti

Vučić je izjavio da je zaustavio istrage o pretnjama koje su mu upućene i dodao da nema vremena za "kukanje", jer Srbija čvrsto i odlučno koraca unapred.

"Znamo ko je to (pretio) i odakle dolazi, ali šta da mu radimo. Kada neko govori o krvavom detetu, onda nemam šta da kazem. Pozivam te kukavice koje su to nalozile, a koje znam dobro, a oni znaju da sam hrabriji od njih, da izađu i neka oni to urade. Što oni ne dođu da se obračunaju sa mnom", rekao je Vučić.

On je naveo da je Srbija neuređena zemlja i da će proći još mnogo vremena dok ne postane normalna i pristojna drzava.

"Nema vremena za kukanje, Srbija čvrsto i odlučno korača unapred i takvi neće moći da je zaustave. To garantujem".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track