Stefanović: Treba razgovarati o budućnosti a ne o prošlosti
Foto: Tanjug

Stefanović: Treba razgovarati o budućnosti a ne o prošlosti

Politika -
Predsednik Skupštine Srbije ocenio je da je konferencija koja je danas otvorena u Banjaluci važan korak u nastavku regionalne saradnje

BANJALUKA - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas u Banjaluci da u okviru regionalne saradnje treba razgovarati o budućnosti i onome što povezuje države, a ne o prošlosti i onome što ih razdvaja.

"Mi moramo da razgovaramo o tome šta nas povezuje, a ne šta nas razdvaja. Ako budemo razgovarali samo o prošlosti i samo jedni drugima gurali prst u oko, nećemo daleko stići", rekao je novinarima Stefanović, koji učestvuje na trodnevnoj međunarodnoj konferenciji "Mir i pomirenje - korak napred".

On je ocenio da je konferencija koja je danas otvorena u Banjaluci važan korak u nastavku regionalne saradnje.

"Srbija je posvećena ovoj vrsti saradnje kao putu ka snažnijim evropskim integracijama. Očekujem i porast broja inicijativa u narednom periodu, koje će dovesti do toga da naše firme i kompanije međusobno sarađuju i zajednički nastupaju na nekim trećim tržištima", istakao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, ovakvi skupovi predstavljaju dobru osnovu "da se prošlost ostavi u prošlosti, a da se razgovara o budućnosti koja može da omogući kvalitetniji i bolji život za sve ljude koji žive na ovim prostorima".

Mir i pomirenje preduslov su jačanja stabilnosti u regionu, poruka je učesnika trodnevne međunarodne konferencije u Banjaluci. Otvarajući trodnevni skup, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić naveo je da narodi i zemlje ovog područja treba da imaju jaču saradnju u doba globalizacije, kada se centar svetskih dešavanja i rasta ekonomije pomera na istok.

Među učesnicima rasprave su, pored Stefanovića, bili i predsednik hrvatskog Sabora Josip Leko, predsednik Parlamenta Crne Gore Ranko Krivokapić i predsedavajući Zastupničkog doma parlamenta BiH Božo Ljubić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track