Vučić: Ohrabreni smo podrškom Poljske i EU
Foto: Tanjug

Vučić: Ohrabreni smo podrškom Poljske i EU

Politika -
Prvi potpredsednik Vlade Srbije istakao je se Srbija zalaže za jačanje ekonomske saradnje, obima robne razmene i privlačenje poljskih investitora

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su odnosi Srbije i Poljske tradicionalno dobri i zahvalio se na podršci koju Varšava pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

"Ohrabreni smo podrškom Evropske unije i Poljske za proevropsku politiku koju Srbija vodi. Dobijanje datuma za početak pregovora predstavlja zasluženi rezultat Vlade Srbije", naglasio je Vučić na sastanaku sa poljskim ministrom odbrane Tomasom Siemoniakom.

Vučić je istakao da se Srbija zalaže za jačanje ekonomske saradnje, obima robne razmene i privlačenje poljskih investitora.Vučić i Siemoniak su potpisali Sporazuma u oblasti odbrane između dve zemlje koji, prema rečima srpskog vicepremijera, otvara mogućnosti za vojno - vojnu, vojno - ekonomsku, vojno - medicinsku, kao i saradnju u oblasti vojne industrije, ali i zajedničko učešće u međunarodnim mirovnim operacijama.

Siemoniak je istakao da Poljska pruža nedvosmislenu podršku nastavku evropskih integracija Srbije i uputio poziv prvom potpredsedniku srpske Vlade da poseti Poljsku.Siemoniak je u delegaciji koju u poseti Srbiji predvodi premijer Poljske Donald Tusk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track