Vučić angažovao tim za pomoć "atentatorki"
Foto: KURIR

Pravni tim

Vučić angažovao tim za pomoć "atentatorki"

Politika -
Aleksandar Vučić je siguran da Ljiljana Marković nije htela da ga ubije, niti planirala da mu naudi, već ju je njena životna drama naterala na ovakav nepromišljen potez i to želimo da ispravimo, poručeno je iz kabineta vicepremijera

BEOGRAD - Aleksandar Vučić angažovao se da pronađe rešenje kojim bi pomogao Ljiljani Marković (54), koja je nedavno osuđena na godinu dana zatvora jer je 21. decembra prošle godine naoružana pokušala da uđe u zgradu Vlade Srbije i izloži mu svoj problem. Kako se saznaje, vicepremijer već sa svojim saradnicima u kabinetu i pravnim timom razmatra različite opcije na koji način bi se pomoglo ovoj nesrećnoj ženi.

"Tražimo način kako da pomognemo gospođi Marković. Aleksandar Vučić je siguran da ona nije htela da ga ubije, niti planirala da mu naudi, već ju je njena životna drama naterala na ovakav nepromišljen potez i to želimo da ispravimo. Ipak, ovo je osetljiva tema jer je u pitanju krivično delo i sud je rekao svoje, pa moramo da vidimo koji su nam mehanizmi na raspolaganju i kako možemo da delamo u skladu sa zakonom", poručili su iz Vučićevog kabineta.

Kako se saznaje, on bi narednih dana trebalo i da se sretne i porazgovara sa ovom ženom. Da podsetimo, Ljiljana Marković je pred Prvim osnovnim sudom osuđena na godinu dana zatvora jer je krajem godine s pištoljem u rukama pokušala da u zgradi Vlade dođe do Vučića i izloži mu svoj problem i da, ukoliko ne nađe rešenje za svoj problem, izvrši samoubistvo. Iako se tada u Nemanjinoj 11 održavala sednica Vlade Srbije, vicepremijer nije ni bio prisutan, već je odsustvovao zbog službenog puta.

Nakon izricanja presude, Ljiljana je poručila da nikoga nije želela da povredi. "Nisam nikakav atentator. Štaviše, Vučiću želim svaku sreću i svako dobro u životu. Nama je u ovoj državi napravljen pakao i prati nas najveća nesreća i šta sve ne otkako je moj Marko pre 12 godina ubijen... Od tada sve vreme tražim pravdu i tog dana sam je tražila u Vladi, a opet sam dobila najstrašniju nepravdu sa kojom više ne mogu da se borim", kaže Markovićeva.

Podsetimo, Ljiljanin sin Marko je ubijen 2001. u kafiću u Vrbasu, a ona nije bila zadovoljna radom pravosudnih organa. O tome je pričala za Kurir i u decembru 2003. godine. "Kad je Marko 1999. bio u KPD Sremska Mitrovica, dolazili su mu policajci i pripadnici DB i tražili od njega da ubije jednog zvaničnika MUP Srbije! Pretili su mu da će ga uništiti ako to ne uradi. Marko je odbio da ubije tog čoveka, pa je u zatvoru brutalno pretučen. Nakon izlaska na slobodu je ranjen, a onda i 2001. ubijen. Kucala sam na svačija vrata kako bih saznala ko mi je ubio sina. Stigla sam i do majke Milorada Ulemeka Legije, koja mi je rekla da će pitati sina ko je kriv za smrt mog Marka. Posle mi je ona prenela Miloradovu poruku: Marka je ubio DB. Nemam razloga da mu ne verujem, mogao je da kaže da ne zna ili da ga ostavim na miru", rekla je tada Ljiljana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track