Božović: Srbija posvećena međunarodnoj policijskoj saradnji

Božović: Srbija posvećena međunarodnoj policijskoj saradnji

Politika -
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je danas da je Srbija izuzetno zainteresovana i posvećena međunarodnoj policijskoj saradnji

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović izjavio je danas da je Srbija izuzetno zainteresovana i posvećena međunarodnoj policijskoj saradnji i dodao da je naša policija sprovodila opsežne mere na suzbijanju ilegalne trgovine robe.

Božović, koji je otvorio trodnevnu radionicu u vezi sa borbom protiv ilegalne trgovine nezakonitom robom, koja se održava u organizaciji Interpola i Evropske komisije - Biroa za tehničku pomoć i razmenu informacija, istakao je da se naša policija u saradnji sa drugim nadležnim organima i do sada suočavala sa ilegalnom trgovinom različitih vrsta robe.

On je, kako se navodi u saopštenju MUP, dodao da je u skladu sa tim preduzimala opsežne mere na suzbijanju ove pojave. Božović je naglasio da je uspešna borba protiv ilegalne trgovine nezakonitom robom moguća jedino uz intenzivnu, dobro organizovanu i efikasnu međunarodnu policijsku saradnju, koja je deo svakodnevne prakse pripadnika policije, kao i službenika drugih institucija koje se bave ovom problematikom.

"Smatram da smo postigli međusobno poverenje i kvalitet saradnje koji će dovesti do novih uspeha pod okriljem Interpola i njegovog programa za borbu protiv ilegalne trgovine nedozvoljenom robom", kazao je Božović.

Učesnike radionice pozdravili su i načelnik Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Milan Dimitrijević i oficir Interpola Stefano Di Meo, poželevši svima dobrodošlicu i uspešan rad na predstojećoj radionici. Pored predstavnika Interpola, učešće su uzeli i predstavnici OLAF-a, SELEK -a, kao i predstavnici policija Makedonije, Albanije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Rumunije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track